7,75
- Beschikbaarheid:
- 18
- Model:
- Domaine_Paul_Mas_rose_marcel
- Levertijd:
- 7 werkdagen
- Merk:
- Paul Mas
Een mooie zalmrose wijn in uw glas. In de neus een mooi assortiment van verschillende geuren zoals verse aalbessen, aardbeien, framboos, citrus, kersen en ook een beetje tropisch fruit. In de mond is deze rosé zeer elegant, soepel en vooral zeer fruitig. In de afdronk komen er perziken en bosaardbeien naar voor. Kortom een ideale lente/zomer rosé. Niet te complex en gewoon lekker met een goede prijs/kwaliteit in een mooie fles.
Een 'Marcel' is Frans voor een mouwloos hemd. Net zoals het hemd is de Le Marcel Gris de Gris Rosé van Domaines Paul Mas relaxed, recht-voor-z'n-raap en zomers. Elke fles Le Marcel heeft een etiket in de vorm van een hemd. De heer Mas heeft voor deze rosé een zes tal verschillende hemden laten ontwerpen, zo is er een Californian Sunset model, een Tie-Dye, en een prachtige variant met Marinière-streepjes. Allemaal met een zomerse aanblik net als hoe de rose is verkregen. Elke doos bevat een willekeurige mix van marcelles. Hoe schitterend is dat!
Serveren:
Deze wijn past perfect bij zeevruchten, zalm en salades maar natuurlijk evengoed voor op het terras onder een stralende zon. Deze wijn mag fris opgediend worden vanaf 7 graden.
Bewaring:
De wijn is niet bedoeld om te bewaren. Zal 2-3 jaar zeker goed houden maar niet evolueren.
Extra informatie:
Paul Mas is een zeer gekend huis en maakt zeer goede wijnen: Zie hier een filmpje over het domein.
Les Domaines Paul Mas wordt gedreven door Jean Claude Mas , zoon van oprichter Paul Mas. Zij bezitten in totaal zelf 700 hectare wijngaard in de Languedoc in het Zuiden van Frankrijk met daarbij nog 1200 hectare onder contract.. De wijngaarden liggen vlak bij de zee. Ze zijn beplant met Syrah, Grenache, Cabernet sauvignon, Merlot, Carigna en Cinsault voor de rode en rosé wijnen. Voor de witte wijnen heeft Jean Claude, Viognier, Sauvignon Blanc en Chardonnay aangeplant. Iedere wijn heeft zijn eigen identiteit en brengt het beste uit het terroir. De filosofie van het huis Paul Mas is er opgericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de wijngenieter vandaag de dag vraagt; Veel fruit, concentratie, kleur geur en smaak.
Languedoc-Roussillon was het eerste gebied in Frankrijk dat door de Romeinen met wijnstokken werd ingericht toen ze voor het eerst in het land aankwamen. Oude bush-wijnstokken verspreid over de regio produceren wijnen met concentratie en diepte, die vele jaren kunnen rijpen, terwijl wijngaarden langs de kust prachtig frisse en zoete witte wijnen en rosés produceren, perfect voor lange zomeravonden.
Technische informatie:
Bodem: kalk-klei
Ligging: 100m mediterraan klimaat
Gemiddeld rendement: 60hl/ha
Druivensoort: 100% grenache gris
Leeftijd wijngaard: 20j
Oogst: machinaal tijdens de nacht ter voorkoming van oxidatie
Snoeiwijze: guyot simple
Vinificatie: Traditionele vinificatie, in kuipen bij gecontroleerde temperatuur. Dankzij deze temperatuurcontrole kunnen de typische natuurlijke fruitaroma's van deze variëteit bewaard worden.
Rijping: Rijping op fijne droesem gedurende 3 maanden voor de botteling.