Paul Mas viognier - gewoon lekker

8,35

Beschikbaarheid:
12
Model:
Domaine_Paul_Mas_viognier
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

>>Kies jaargang of optie<<

Omschrijving

Een zeer mooie kleur in het glas. In de neus veel bloemen, lychee, acacia, gembertoon (zeer licht), perzik, beetje ananas, vanille, abrikoos. Kortom een vrij complexe neus waaral het tropische inzit. In de mond is dit een romige wijn met een heel goede combinatie tussen enerzijds het volrijp fruit zoals nectarines en perziken en anderzijds voldoende zuren en minirale ondertoon. Een geweldig lekkere wijn voor zijn prijs. De afdronk is middellang en zeer prettig.
 3,9/5 bij Vivino

Serveren:
Lekkere wijn bij gerechten met pit zoals bij sushi of tonijn/avocado/wasabi mayonaise. Serveren op 10-12 graden.
Ook verrassend lekker als aperitief, bij een fruitig desser of bij een blauwe kaas.

Bewaring:
De wijn is niet bedoeld om te bewaren. Zal 2-4 jaar zeker goed houden maar niet evolueren.
Extra informatie:
Paul Mas is een zeer gekend huis en maakt zeer goede wijnen: Zie hier een filmpje over het domein.

Les Domaines Paul Mas wordt gedreven door Jean Claude Mas , zoon van oprichter Paul Mas. Zij bezitten in totaal zelf 700 hectare wijngaard in de Languedoc in het Zuiden van Frankrijk met daarbij nog 1200 hectare onder contract.. De wijngaarden liggen vlak bij de zee. Ze zijn beplant met Syrah, Grenache, Cabernet sauvignon, Merlot, Carigna en Cinsault voor de rode en rosé wijnen. Voor de witte wijnen heeft Jean Claude, Viognier, Sauvignon Blanc en Chardonnay aangeplant. Iedere wijn heeft zijn eigen identiteit en brengt het beste uit het terroir. De filosofie van het huis Paul Mas is er opgericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de wijngenieter vandaag de dag vraagt; Veel fruit, concentratie, kleur geur en smaak.
Languedoc-Roussillon was het eerste gebied in Frankrijk dat door de Romeinen met wijnstokken werd ingericht toen ze voor het eerst in het land aankwamen. Oude bush-wijnstokken verspreid over de regio produceren wijnen met concentratie en diepte, die vele jaren kunnen rijpen, terwijl wijngaarden langs de kust prachtig frisse en zoete witte wijnen en rosés produceren, perfect voor lange zomeravonden.

Technische informatie:
100% Viognier
Pays d’Oc – Beschermde geografische aanduiding

Kenmerken van de wijngaard :
Grondsoort: kalksteenklei
Leeftijd van de wijnstokken: 13 tot 21 jaar
Maat: Cordon de Royat
Plantdichtheid: 4400 planten/ha
Oogst: nachtmechanisme om oxidatie te voorkomen
Gemiddelde opbrengst: 52 hl/ha
Hoogte: 80-120 m
Klimaat: Mediterraan

Wijn kenmerken
Alcohol: 13,5%
Suiker: 2,5 g/l
Totale zuurgraad: 3,4 g/l
pH: 3,5

Wijnbereidingsproces
Ontstelen, maceratie van de schil gedurende 4 uur voor druiven van de oudste wijnstokken, bezinking bij lage temperatuur van 10°C. De gisting duurt 4 weken, bij gecontroleerde temperatuur (max. 18°C). Malolactische gisting voor 20% van de wijn.
15% van de Viognier beëindigt de gisting in nieuwe eikenhouten vaten, gevolgd door 3 maanden rijping. De rest bevindt zich tot de montage in roestvrijstalen vaten.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder