36,00
- Beschikbaarheid:
- 12
- Model:
- Amarone_della_Valpolicella_Antonio
- Levertijd:
- 7 werkdagen
Heel diep kersenrode - robijnrode wijn. In de neus is deze wijn complex te noemen met onder andere de volgende geuren: Zoethout, chocolade, zoete kruiden, zwarte peper en heel veel rood fruit. In deze wijn zit er ook een rokerige toets die voor sommigen aan bbq doet denken. In de mond is dit zeer geconcentreerde wijn (door het amarone proces) met zeer verfijnde tannines die hem zeer zacht doch vol maakt. Deze wijn heeft een score van 93/100 bij Parker!
Serveren bij:
Is een wijn die bij zeer veel geserveerd kan worden. Ik raad enerzijds een mooi stuk vlees aan die van de bbq komt of zelf een stukje gerookt vlees. Daarnaast ook zeer lekker bij een wildgerecht met een mooie veenbessen saus bv.
Heeft een u kaasschotel bij de hand proef deze wijn dan zeker bij de rijpere kazen een waar genot!
Heeft u een truffelgerecht haal er dan ook zeker deze wijn bij.
Bewaring:
Deze wijn kan vlotjes nog bewaard worden tot 2045!
Extra informatie:
Deze wijn wordt gemaakt van corvina, rondinella en molinara druiven. Alleen de beste druiven worden voor deze wijn gebruikt. Nadat de druiven in september en oktober handmatig zijn geoogst en geselecteerd worden zij eerst gedurende een periode van zo'n drie maanden natuurlijk (in)gedroogd. Eind januari wordt de wijn gemaakt, waarbij de fermentatie zo'n 30 dagen duurt. De verdere rijping van de wijn geschiedt, gedurende een periode van zo'n 2 jaar, in nieuwe, 500 liter, Frans eiken vaten. Nadat de wijn is gebotteld vindt nog, gedurende 6 maanden, een verdere rijping op de fles plaats in de kelders van het domein.
Informatie over het wijnhuis komt op de degustatiefiche.