Valpolicella Ripasso Monti Garbi superiore - baby Amarone

18,00

Beschikbaarheid:
8
Model:
monti_garbi_ripasso
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

>>Kies jaargang of optie<<

Omschrijving

Diep kersenrode wijn met een robijnrode rand. In de neus veel fruit die gedroogd naar voren komt (komt door het ripasso element), daarbij een duidelijke zachte houttoets en een verfijnde kruidigheid. Dit is het kleine broertje van een amarone maar voor een veel betaalbare prijs. In de mond een stevige en sappige wijn met de nodige complexe elementen. De afdronk is lang en vooral zeer aangenaam! Eens u deze wijn proeft weet u wat een ripasso is!


Serveren bij:
Perfecte combinatie met een fijner pasta gerecht maar ook bij niet te zware vleessoorten. Harde kazen met een fruitige toets zijn ook steeds goed met deze wijn bv een Manchego of comté.

Bewaring:
Deze wijn kan nog even bewaard worden (max 10j) maar is zeker nu ook al op dronk!

Extra informatie:
Deze Valpolicella Superiore Ripasso wordt gemaakt van 70% corvinone en corvina, 20% rondinella en 10% croatina en oseleta druiven. Allen zijn afkomstig van dichtbeplante gaarden ( 8000 stokken / ha.) op de kalkrijke heuvels van de Monti Garbi ofwel ‘arme ruige bergen’.
De wijnstokken zijn gemiddeld 20 jaar oud.
Wijnproces:
Bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 8 dagen gebeurd de vineficatie.
Oogst: met de hand worden de druiven in kratten gelegd.
Persen: zacht, met pneumo-pers.
Fermentatie: alcoholisch gisting met temperatuurcontrole met geselecteerde biologische gisten, gebruikt voor Amarone druiven.
Ripasso: herfermentatie van jonge Valpolicella geproduceerd in oktober op Amarone skins.
Malolactische fermentatie: natuurlijk in vaten van 500 liter.
Bâtonnage: een keer per maand tot oktober van het jaar na de oogst.
Stabilisatie: natuurlijke kou gedurende 10 dagen bij -2 graden.

Informatie over het wijnhuis komt op de degustatiefiche
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder