17,95
- Beschikbaarheid:
- 13
- Model:
- lupo_ripasso
- Levertijd:
- 7 werkdagen
Diep kersenrode wijn met een robijnrode rand. In de neus veel fruit die gedroogd naar voren komt (komt door het ripasso element), daarbij een duidelijke zachte houttoets en een verfijnde kruidigheid. Dit is het kleine broertje van een amarone maar voor een veel betaalbare prijs. In de mond een stevige en sappige wijn met de nodige complexe elementen. De afdronk is lang en vooral zeer aangenaam! Eens u deze wijn proeft weet u wat een ripasso is!
4,3 op 5 bij Vivino
Serveren bij:
Past uitstekend bij risotto met paddenstoelen, rood vlees zoals biefstuk van de barbecue of wit vlees zoals gestoofd konijn. Hij is ook heerlijk bij harde kazen met een fruitige toets bv een Manchego of comté.
Bewaring:
Deze wijn kan nog even bewaard worden (max 10j) maar is zeker nu ook al op dronk!
Extra informatie:
Deze Valpolicella Superiore Ripasso wordt gemaakt van 65% Corvina, 15% Corvinone, 10% Rondinella, 10% altri vitigni druiven.
De opvoeding van deze wijn wordt in eiken vaten van 500 of 1000l gedaan voor een periode van 18 maanden.
De wijngaard ligt op een hoogte van 450 meter boven de zeespiegel en terroir is kalkhoudende-fossiele formaties, met name de rode vlokken en biancone marmer. De selectie van de druiven en de oogst worden met de hand gedaan tijdens de laatste twee weken van september, om een perfecte rijping van de trossen te verkrijgen.
Deze wijn wordt door Paladin gemaakt:
Paladin Vigne e Vini is de eerste wijnmakerij van de hele Casa Paladin-groep, het is een familiebedrijf dat in 1962 door onze vader is opgericht in Motta di Livenza, in de buurt van Treviso. Het ligt aan de grenzen van het Venetiaanse land waar we halverwege de jaren 70 naartoe verhuisden, in Annone Veneto, een historisch dorp aan de Romeinse weg naar Postumia. De passie en liefde voor wijn en wijn komt van onze vader, Valentino, die zijn grootvader volgde, sinds hij een kind was, in de wijngaarden en in de kelder.
Passie, onderzoek, toewijding en respect voor tradities zijn de belangrijkste waarden die zijn filosofie hebben geleid sinds hij zijn eigen kelder creëerde. Hij was vastbesloten om de territoriale typischheid van ons Lison-Pramaggiore-gebied te versterken door uitstekende wijnen te produceren.