24,00
- Beschikbaarheid:
- 23
- Model:
- icario_montepulciano
- Levertijd:
- 7 werkdagen
Een intens dieprode wijn met lichte granaatnuances (hoe ouder hoe meer granaatkleur). In de neus veel aroma's van rijpe kersen, pruimen en morellen met daarnaast elegante balsamico en kruidige toetsen. In de mond is hij heel breed en sappig met een evenwichtige en fijne body. De afdronk is rond zacht en met zeer veel karakter. Hij is gemaakt van 90% sangiovese en 10% colorino en heeft 18 maanden gerijpt op vat. Een zeer kwalitatieve wijn voor een zeer ok prijs.
Serveren bij:
Een prachtige wijn om zomaar te drinken. Past ook heel goed bij lamsvlees of bij kaas zoals bv een brie de meaux.
Serveren tussen 16 en 18°C.
Bewaring:
Deze wijn is nu op dronk maar kan nog een aantal jaren bewaard worden. Hij zal verder evolueren en zal tertiare aroma's krijgen.
Extra informatie:
Icario is een van de toonaangevende producenten van Vino Nobile di Montepulciano. De geschiedenis begint in 1999 en wordt gekenmerkt door familiale passie, zoektocht naar kwaliteit, liefde voor kunst, design en respect voor het grondgebied. Sinds 2015 maakt Icario deel uit van de holdingmaatschappij van Dr. Helmut Rothenberger, gevestigd in Anif, Oostenrijk. Helmut zorgt er met diepe overtuiging voor dat Icario een uitdrukking is van zijn terroir en zijn individuele kenmerken. Hierin wordt hij geholpen door al zijn medewerkers die de passie voor de wijnbouw en het respect voor de natuur met hem delen. Icario ligt in Montepulciano, in een hoekje van Toscane op de grens met Umbrië, een hoekje dat nog steeds al zijn authenticiteit en ongerepte schoonheid heeft behouden. Gebied waar geen grote fabrieken zijn, maar kleine winkels, ambachtslieden en een cultuur van gastvrijheid.
Montepulciano is een klein, perfect bewaard gebleven stadje, zo erg zelfs dat het de bijnaam "Parel van de Renaissance" krijgt vanwege zijn prachtige gebouwen uit de Renaissance. Centrum van kunst, muziek en rijk aan historisch bewijsmateriaal, Montepulciano is ook een van de oudste wijnproductiegebieden.
Ten tijde van de Etrusken werd in Montepulciano al wijn geproduceerd, zoals blijkt uit de vondsten in de Etruskische graven in het gebied. Er zijn talrijke documenten uit latere perioden vanaf 789 (legaat van de geestelijke Arnipert) die getuigen van de wijnbouwroeping van Montepulciano.
Beoordelingen:
- 92 punten James Suckilng
- Fallstaf 93/100
- 2018 was een uitzonderlijk jaar