13,00
- Availability:
- 12
- Product Code:
- leth_schafflerberg
- Brand:
- Weingut Leth
Deze wijn wordt gekenmerkt door zijn intens fruitig karakter van rijpe gele appel en een kruidige toets van peper. Daarnaast zult u ook exotisch fruit en meloen terugvinden in de geur. Bij het proeven komen de geuren tot zijn recht en zult u ook een lichte mineraliteit ontdekken wat hier puur van het terroir komen. Hij weerspiegelt de perfecte combinatie van terroir en druivensoort. Schitterend degustatiegenot op hoog niveau.
Serveren bij:
Perfecte wijn bij scheldieren en schaaldieren (kreeft, langoustines, ...). Koude visschotel en gegrilde vis. Evengoed bij zachte kazen en raclette.
Naast dit alles ook heel goed kalfsvlees en kalkoen. Persoonlijk drink ik deze graag op een zomerse avond met een hapje sushi.
Bewaring:
Deze wijn is nu zeker al lekker echter kan deze wijn ook een 8-tal jaar bewaard worden. Langer zal zeker kunnen maar is afhankelijk van de kelder en de jaargang.
Extra informatie:
Gemaakt van 100% Grüner Veltliner afkostig van de wijngaarden gelegen op de Schafflerberg, één van de hoogste wijngaarden in Fels. (280-300m). Voor deze wijn worden de druiven in een zo laat mogelijk stadium geoogst, waardoor ze zeer aromatisch zijn. De wijn is gefermenteerd door natuurlijke gist in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Na ongeveer 5 weken gaat de wijn in een andere tank met fijne gist, met het oog op het behouden van het primaire fruitkarakter.
Voor deze wijn gebruiken ze alleen met de hand geplukte, gezonde druiven zonder botrytis uit de tweede oogstgang. Na ongeveer 12 uur ontstelen en huidcontact, wordt het persen gedaan door middel van een pneumatische pers. Het sap kan dan ongeveer 12 uur bezinken, alleen het heldere sap wordt gebruikt voor de fermentatie, die vooraf wordt gedaan door natuurlijke gist in neutrale acaciavaten met temperatuurregeling en ook in roestvrijstalen tanks. Beide delen worden ongeveer 5 weken later gerooid om primair fruit te bewaren. Ze bewaren ze op de fijne droesem tot het bottelen om een meerlagig en complex aroma te ontwikkelen, gedreven door de individualiteit van het Schafflerberg-terroir.
Erkenning: