Chateau de la Commanderie 2018 - Lalande de Pomerol |-| kwaliteitsvolle rode wijn van een uitstekend jaar

18,00

Excl. BTW: 14,88

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
chateau-de-la-commanderie-lalande-de-pomerol
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Volumekorting

Totaal van bestelling Prijs per product
6 of meer 17,25
12 of meer 16,99

Omschrijving

Een heldere kersenrode wijn, een typische voorbeeld van hoe een zachte bordeaux kwaliteitswijn moet zijn. U ruikt zeer zuivere aroma's van rijpe krieken, zachte zomerse bloemen, aalbessen en een houtopvoeding. In de mond is de wijn zijdezacht met een elegante ronde textuur, rokerige zachte tannines en een zeer lange afdronk. Kortom een krachtige volle wijn gemaakt door de eigenaars van Château Petrus. Jaargang 2018 heeft goede reviews, zie bijvoorbeeld het alomgekende Vivino: https://www.vivino.com/de-la-commanderie-lalande-de-pomerol/w/1143151?year=2018 

Serveren bij:
Deze wijn past perfect bij een lamsgerecht of een ander gerecht met rood vlees. Open deze wijn graag enkele uren voor u deze serveert. Deze wijn decanteren/karaferen mag zeker!
Serveer op 16-18°C. 


Bewaring:
Bewaarpotentieel van 8-10 jaar met zekerheid, sommige bewaren deze 20 jaar in een goede wijnkelder. De wijn zal verder evolueren en zal nog ronder en zachter worden zonder zijn krachtige smaak te verliezen. 

Extra informatie:
De wijngaard heeft een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en strekt zich uit rond het kasteel, op een warme bodem met overwegend gravel, waar de Cabernet Sauvignon zijn finesse en delicatesse uitspreekt. De teelt en vinificatie zijn traditioneel gebleven, met lage opbrengsten afhankelijk van het wijnjaar. De fermentatie en maceratie vinden plaats in betonnen tanks bij gecontroleerde temperatuur. De uitgelezen ligging van de wijngaard in de vallei van de Isle bezorgt elk jaar opnieuw een zeer fijne, karaktervolle wijn. Reeds in de XIIde eeuw verleenden de Ridders van Sint Jacob van Jerusalem er huisvesting aan bedevaarders op weg naar Sint Jacob van Compostella en beschermden hen tegen overvallen van rovers.

Wordt verpakt in karton doos van 12 flessen.

Gemaakt van Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder