Van Loveren Papillon Zero Dry sparkling alcoholfree

9,70 8,50

Beschikbaarheid:
8
Model:
vanloveren_zerodry
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

Het is gebeurd, de eerste alcoholvrije bubbel die we lekker vinden. Ga niet uit van kopie van een Cava of andere bubbel maar deze komt aardig in de buurt. Deze heeft zijn eigen lekkere smaak zonder alcohol. Een prachtige alcoholvrije droge bubbel. Hij is in de neus fris en fruitig. U ruikt vooral citrus, tropisch fruit en groene appel. In de mond voornamelijk het frisse aspect dat terugkomt. U proeft appel, groene thee en een cider-achtige smaak.

Serveren:
Serveren tussen de 6-7° Celsius. Dit kunt u met veel vertrouwen schenken als een alcoholvrije apero, bij oesters en  schaaldieren.

Bewaring:
Deze schuimwijn is niet gemaakt om te bewaren.

Extra informatie:

Ons verhaal.jpgDeze wijn werd gefermenteerd op 14 graden voor twee weken om zoveel mogelijk smaak te hebben. Daarna werd deze via de spinning cone technologie gedealcoholiseerd. Dit is de duurste manier maar zo blijft de meeste smaak behouden. Belangrijk er wordt achteraf niets toegevoegd.
Geschiedenis:
In 1937 kocht de vader van Hennie Retief senior hem de boerderij Goudmyn F in de Robertson Valley . De naam werd doorgegeven van een vorige eigenaar die een groot bedrag voor het land betaalde (zijn buren plaagden hem door te vragen of hij dacht dat hij een goudmijn had gekocht - goudmyn in het Afrikaans). De boerderij werd onderverdeeld (A, B, C etc.) om elk van zijn 9 kinderen een stuk van de oorspronkelijke boerderij te geven. Hennie Retief verwierf uiteindelijk deel F van Goudmyn.
In 1939 trouwde Hennie met Jean van Zyl, een leraar uit het naburige stadje Ashton. Ze was nogal bijgelovig en geloofde dat de "F" stond voor 'dwazen en mislukkingen'. Veel later in haar leven gaf ze toe dat het ook stond voor 'vriendschap en bloemen'. Maar in haar pittige jeugd voorspelde de naam Goudmyn F haar niet veel goeds en ze overtuigde Hennie om de boerderij te hernoemen naar Van Loveren, ter nagedachtenis aan Christiena van Loveren , die in 1699 naar Zuid-Afrika kwam.

Christiena van Loveren was Jean's voorouder, was getrouwd met Willem van Zyl en samen begonnen ze de Van Zyl-lijn in Zuid-Afrika. Christiena bracht haar prachtige bruidskist mee, gemaakt van Filipijns mahonie. Deze kist werd van generatie op generatie doorgegeven en Jean kocht hem van haar tante voor 45 pond. Deze kist was de reden waarom Jean de boerderij wilde omdopen tot Van Loveren . Tegenwoordig wordt deze prachtige kist of kist met trots tentoongesteld in de Van Loveren-proefruimte.
Vanaf 1937 maken we wijn. In de beginjaren werd er zoete wijn en wijn voor brandewijn gemaakt, en later toen de 2e generatie Nico en Wynand zich bij Hennie voegden en de wijnmakerij werd gemoderniseerd, begonnen ze met het maken van nobele cultivars om te verkopen aan de groothandel.
Het was tegen het einde van de jaren 70, toen boeren in de Robertsonvallei wijn onder hun eigen merken gingen bottelen, dat Nico en Wynand hetzelfde wilden doen. Een belangrijke mijlpaal werd bereikt in 1980, met de geboorte van het merk Van Loveren. Om de gelegenheid nog specialer te maken, werd het gelanceerd op Hennie's 67e verjaardag.

Onder dit merk werden de eerste 500 kisten Premier Grand Cru gebotteld. Het duurde een heel jaar om 400 kisten te verkopen en de resterende 100 kisten gingen verloren door de overstroming van Laingsburg in 1981, waarbij de rivier de Kogmanskloof dwars door de wijnmakerij stroomde. Vanaf het begin genoten bezoekers van de gastvrijheid waar de familie Retief om bekend stond en die nog steeds voelbaar is.
De eerste proefruimte was de 'rondawel', die was omgebouwd van een melkschuur. Als er bezoekers kwamen, werden ze door een familielid begroet en werden de wijnen met trots gepresenteerd door middel van een wijnproeverij.
In 1986 stapten de gebroeders Retief in de formele handel en verkochten Van Loveren -wijn in de detailhandel. Ze werden gewaarschuwd dat als ze hun eigen wijn zouden blijven verkopen, groothandelaren zouden stoppen met kopen bij hen – omdat dit betekende dat ze met hen (groothandelaren) zouden concurreren op de markt. Zittend voor de Rondawel moesten Wynand en Nico een van de grootste beslissingen van hun leven nemen: zouden ze bezwijken onder de druk en stoppen met de verkoop van Van Loveren in de detailhandel of het risico nemen en doorgaan? Na een fles Blanc de Blanc klonk het idee om de sprong te wagen goed, en na twee flessen was de deal beklonken – hun droom om te slagen was groter dan hun angst om te falen. Dat exacte moment was het omslagpunt voor het toekomstige succes van Van Loveren.
Het verhaal van de derde generatie Retiefs begon in de jaren 1990. Nico's zonen, Bussell en Hennie; en Wynand's zonen, Phillip en Neil, sloten zich aan bij de familiefarm nadat ze hun studie hadden afgerond. In 2000 introduceerden de vier neven het Four Cousins-assortiment wijnen, waarmee ze hun rol in het succes van Van Loveren verstevigden om uit te groeien tot de toonaangevende familiewijnmakerij van Zuid-Afrika. Tegenwoordig zijn de vier neven van Retief de drijvende kracht achter het wijnhuis.
Onderscheidingen:
  • Gold – 2023 World Alcohol-Free Awards
  • Gold - 2022 Michelangelo International Wine Awards
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder