Fruitige wijn met romige aroma’s van perzik en een toets van citrus. De smaak is intens en toch delicaat met noot-achtig karakter geïnfuseerd met wit steenfruit en romige biscuit zoals een Champagne.
Deze MCC (Méthode Cap Classique) is gemaakt van 60% pinot noir en 40% chardonnay. De eerste gisting duurt ongeveer 8 maanden en gebeurt in inox tanks. 10% van de Chardonnay krijgt houtopvoeding tijdens deze periode. Daarna vindt de 2de gisting plaats in de fles voor maar liefst 96 maanden wat deze schuimwijn een zeer grote diepgang geeft. Deze schuimwijn is gemaakt zoals een Champagne en komt zeer dicht bij fijne Champagnes maar een fractie van de prijs.
Serveren bij:
Prachtig bij eten vooral oesters, sushi, gebakken zalm of andere visgerechten. Daarnaast ook een schitterend aperitief.
Bewaring:
Deze schuimwijn is niet bedoeld om te bewaren want hij heeft al een zeer lange rijping gehad. Enkele jaren zal deze zeker nog wel bewaren.
Extra informatie:
Gelegen in het hart van de prachtige Robertson-vallei – een vallei van wijnen en rozen – ligt Bon Courage Estate, de thuisbasis van enkele van de beste wijnen van Zuid-Afrika en zowel lokaal als internationaal erkend vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit.
De statige Kaap-Hollandse hoeve dateert uit 1818 en het landgoed geniet sinds 1927 de aandacht en toewijding van drie generaties van de familie Bruwer.
De wijnstreek Robertson staat tegenwoordig bekend om wijnen met een grote diepte en concentratie, een resultaat van de ideale bodem- en klimatologische omstandigheden die in deze regio heersen. Drie rivieren lopen door het landgoed en hebben in de loop der jaren een verscheidenheid aan verschillende grondsoorten op de boerderij afgezet. Door deze diversificatie van bodem- en microklimaten kan een breed scala aan druivensoorten in hetzelfde gebied gedijen. André Bruwer heeft de fundamentele stelregel (waarheid) erkend dat goede wijn voornamelijk in de bodem ontstaat en heeft daarom veel moeite gestoken in het matchen van de juiste cultivar met de ideale bodemsoort.
Hoewel ‘traditie’ een grote rol speelt bij Bon Courage Estate, heeft een zorgvuldige maar uitgebreide modernisering het team in staat gesteld het beste van traditionele methoden te combineren met die van de moderne tijd. Deze combinatie geeft hen meer vrijheid en flexibiliteit bij het creëren van de huidige en toekomstige Bon Courage-wijnen.
Jacques Bruére - Deze reeks is genoemd ter ere van de Franse Hugenoten-afstamming van Bruwer, de Brueres, die afkomstig waren uit de Loire-vallei. Ze worden van begin tot eind met de hand gemaakt volgens de traditionele “Champagne”-methode.