18,00 17,50
- Beschikbaarheid:
- 12
- Model:
- mont_marcal-gran_cuveé
- Levertijd:
- 7 werkdagen
In uw glas een lichte gele cava met fijne en continue pareling met een perfecte kroonvorming. In de neus ruikt u zoete tonen van vanille en fruit zoals perzik en grapefruit met hints van gebak en gist met honing op de achtergrond. In de mond krijgt u een fruitig en harmonieus geheel die zacht en fijn overkomt. Dit is een zeer kwalitatieve Cava die dicht bij een Champagne komt zonder de prijs te betalen hiervoor. Zeker eens proberen! Deze Cava heeft 24 tot 30 maanden sur lattes gelegen zoals een goeie Champagne. 89 punten Robert Parker
Serveren bij:
Een cava die perfect combineert met vis en schelp- en schaaldieren, wit vlees, schapenkaas, pasta, rijst en koude vleeswaren. Het koolzuurgas is perfect geïntegreerd en zorgt voor een verfrissende cava die ideaal is om elk feest van aperitief tot dessert te begeleiden.en supermooi aperitief maar evengoed bij lichte voorgerechten.
Bewaring:
Deze cava is niet bedoeld om te bewaren maar hij zal een jaar of 2-3 goed blijven.
Extra informatie:
TRADITIE EN MODERNITEIT:
De bodega Mont Marçal Vinícola werd in 1975 opgericht door Manuel Sancho die zich, na zich jarenlang te hebben gewijd aan de wereld van de muziek, op een nieuwe kunst richtte; de wereld van wijn en cava. In 2015 werd Mont Marçal onderdeel van de groep Bardinet.
Het nieuwe management slaagt erin om de oorspronkelijke filosofie van de bodega te verenigen met het enthousiasme van de nieuwe generaties om haar op alle gebieden aan te passen aan de huidige marktbehoeften.
Mont Marçal produceert kwaliteitswijnen onder de bescherming van de Oorsprongsbenamingen Penedès, Catalunya en Cava.
HISTORISCH LANDHUIS
Het prachtige, uit de 14de eeuw daterende landhuis dat de bodega herbergt is gelegen in het hart van de regio Penedès, 220 meter boven de zeespiegel.
In het gebouw met basilicale vorm zijn bakstenen gebruikt voor de raamkozijnen en de scheiding tussen de verdiepingen, wat het een uniek karakter geeft.
Aan het einde van de 19de eeuw werd het omgebouwd tot een klooster van de Ongeschoeide Karmelieten en het heeft de charme van de oorspronkelijke structuur behouden.
UITGESTREKTE WIJNGAARDEN
Het landgoed beslaat 40 hectare eigen wijngaarden met autochtone rassen zoals Macabeo, Xarel-lo, Parellada en Tempranillo en andere perfect aangepaste rassen zoals Chardonnay, Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon.
Om het huidige productievolume te bereiken, werkt het bedrijf ook samen met andere landgoederen in de regio Penedès.
Mont Marçal maakt gebruik van de meest geavanceerde technologische middelen om de productie in alle fasen evenals de uiteindelijke kwaliteit van de producten te optimaliseren.
-
Wijnkelder met een maximale opslagcapaciteit van 1 miljoen liter in roestvrijstalen voedseltanks.
-
Ruimte met 250 vaten van Amerikaans, Frans en Hongaars eikenhout, elk met een inhoud van 225 liter.
-
Microbiologisch en fysisch/chemisch analyselaboratorium voor most, wijn en afvalwater met een analysecapaciteit van meer dan 100 parameters.
-
Bottellijn voor wijn van 3.000 flessen/uur.
-
Bottellijn voor de expédition van cava 6.000 flessen/uur
-
Bottellijn voor tirage van cava 6.000 flessen/uur.
-
Alle bottellijnen voor wijn, expédition van cava en tirage cava zijn voorzien van microfiltratie-apparatuur en een geautomatiseerd sterilisatiesysteem.
-
Kelder van 6.500 m2 voor de rijping, onderverdeeld in 4 ruimtes met een maximale capaciteit van ongeveer 6 miljoen flessen.
-
Afvalwaterzuiveringsinstallatie met een zuiveringscapaciteit die overeenkomt met een installatie voor 5.000 inwoners.
-
Gebied voor het beheren en recyclen van vast afval.