Finca Bacara DO Jumilla- Time waits for no one Doble Skull

11,55 10,75

Disponibilité :
17
Modèle :
Finca_Bacara_Doble_Skull
Fabricant :
Finca Bacara

Nog niet beoordeeld
Écrire un avis

Options disponibles

Description

Een dieppaarse kleur wijn die typisch is voor het jeudig karakter. In de neus komt zwart fruit naar boven maar ook wat vanille, boter, eik en een lichte kruidige toets. In de mond is dit een zachte doch stevige rode wijn met toch vrij veel tannines maar die mooi zacht blijven. De afdronk is medium lang maar algemeen is dit een zeer aangename volle rode wijn met een funcky etiket uit Zuid Spanje. Zeker eens proberen!! Gemaakt van 100% Monastrell druif en heeft 3maand gerijpt op vat. Vegan en glutenvrije wijn.

Hoe vaak praat je in een gesprek over het begrip Tijd? "Het leven is kort en elke tijd is beperkt". "We zouden meer tijd samen moeten doorbrengen". “Live the moment to the fullness” … De naam van deze wijn kwam bij ons in een van die willekeurige gesprekken. Daarna werkten we het idee uit met meer aandacht voor detail en natuurlijk met onze tijd. Geniet ervan op jouw manier en ontdek de betekenis van tijd. Zo simpel is het. Met zorg gemaakt voor willekeurige gesprekken.


Serveren bij:
Deze wijn past perfect bij pizza of een mooi stukje vlees zoals rood vlees maar ook lam. Te serveren in de zomer vanaf 14-15 graden. In de winter mag deze een beetje warmer geserveerd worden rond de 17 graden.

Bewaring:
Dit is geen bewaarwijn maar zal toch zeker een aantal jaren in de kelder overleven, verbeteren dat denk ik persoonlijk niet maar wordt uitgetest.

Extra informatie:
Finca Bacara, opgericht in 2016, is een project dat is ontstaan ​​uit het doorzettingsvermogen van de eigenaren met als doel de beste expressie van wijnen en oude Monastrell-wijnstokken over te brengen, om het klimaat, de bodem en de omgeving te erkennen die onze groei gedurende de tijd hebben meegemaakt. We maken de wijnen met een minimale tussenkomst en verwerken de druiven met extra zorg. Van elke druif maken we wijnen op de meest natuurlijke en ambachtelijke manier.

We verdedigen de authenticiteit van Monastrell-druiven, als eerbetoon aan ons land. Het uiterlijk van de wijnen is het enige dat we aan het toeval overlaten. Het is aan jouw nieuwsgierigheid om de verborgen nuances binnenin te ontdekken.
Onze wijnmakerij, genesteld in het zuidoosten van Spanje, bevindt zich in een hooggelegen vallei van 900 meter boven de zeespiegel, geflankeerd door de steden Alicante, Albacete en Murcia.
Monastrell is de autochtone druivensoort van DOP Jumilla, waar ons spannende project is geboren.

De druiven voor deze wijn zijn met de hand geplukt van de beste percelen wijnstokken om de smaak van de druiven op hun meest optimale manier tot uitdrukking te brengen. Handmatig geoogst. Maceratie en fermentatie werden uitgevoerd bij een gecontroleerde temperatuur, nooit hoger dan 26°C, en met huidcontact in roestvrijstalen tanks gedurende 15/25 dagen.


Prijzen:
2018 INTERNATIONALE WIJN AWARDS ZILVEREN MEDAILLE
2018 GILBERT & GAILLARD ZILVEREN MEDAILLE
2017 GILBERT & GAILLARD GOUDEN MEDAILLE
2017 INTERNATIONALE WIJN AWARDS ZILVEREN MEDAILLE
2016 GILBERT & GAILLARD ZILVEREN MEDAILLE
2016 SAKURA-AWARDS GOUDEN MEDAILLE

Avis (0)
Écrire un avis

Note : Le HTML n’est pas pris en charge !

Mauvais            Bon


Continuer
Etiquettes :