29,95 28,45
- Beschikbaarheid:
- 15
- Model:
- Villard_gran_vin_pinot_noir
- Levertijd:
- max 7 werkdagen
- Merk:
- Villard fine wines
Prachtige robijnrode wijn in uw glas. In de neus zeer expressief en verfijnd. Aroma’s van verse kersen, wilde aardbeien, framboos en subtiele bloemige tonen (viooltjes). Onderliggende hints van specerijen, zachte ceder, natte aarde en een vleugje bosgrond geven het een complexe Bourgondische stijl. In de mond Medium body met een zijdeachtige structuur. De wijn toont rijp rood fruit (kers, cranberry), gecombineerd met fijne kruidigheid, een minerale ondertoon en levendige zuren die zorgen voor elegantie en frisheid. De tannines zijn fijnkorrelig en goed geïntegreerd, wat zorgt voor een fluwelen mondgevoel. De afdronk is lang, zuiver en verfijnd met een licht rokerige toets en subtiele houtinvloed (van Franse eiken vaten).
4,2/5 Vivino
Serveren:
Lekker bij Gegrilde zalm of tonijn, Kwartel, eend of kip met een lichte saus, Risotto met paddenstoelen of met zachte kazen (Brie, Camembert)
Serveer rond de 16-17°C.
Bewaring:
Meerdere jaren te bewaren met evolutie. Zou hier een maximum van 8 jaar op kleven doch zeker altijd proeven.
Extra informatie:
De Casablancavallei is een van de meest prestigieuze gebieden voor de productie van druiven uit koele klimaten. Het ligt 70 km ten westen van Santiago, op minder dan 25 km van de Stille Oceaan. Dankzij de koude invloed van de Humboldtstroom, die langs de Chileense kust loopt, zorgen ochtendmist en lage temperaturen ervoor dat de druiven hun fruitige frisheid en hoge zuurgraad behouden.
In 1989 richtte Thierry Villard in deze vallei de eerste boetiekwijnmakerij van Chili op. Al drie decennia lang wordt Villard erkend als een van de beste wijnhuizen van Casablanca. En al meer dan tien jaar innoveert de tweede generatie van de familie, met de degelijkheid van iemand die de kenmerken van hun gebied en terroir door en door kent , met nieuwe wijnmaaktechnieken om nieuwe, superpremiumwijnen te creëren met een geweldige structuur en elegantie.
Door Jean-Charles Villard.
Mijn vader, Thierry Villard, werd geboren in Frankrijk, maar bracht het grootste deel van zijn jeugd door in Zwitserland en Engeland. Op zijn negentiende verliet hij zijn ouderlijk huis om de wereld te verkennen, en op zijn twintigste was hij al in Australië. Een jaar later besloot hij naar Zuid-Amerika te vertrekken. Na een zeereis landde hij in Panama en reisde vervolgens over land naar Chili. Daar ontmoette hij mijn moeder. Na zeven maanden verkering trouwden ze en hernamen de huwelijksceremonie in Parijs, waar ze in 1972 een nieuw avontuur als stel begonnen.
Ze kochten een Volkswagen Kever en reden naar Kabul, Afghanistan. Daar moesten ze hem verkopen omdat ze vanwege de oorlog geconfronteerd werden met de sluiting van de grenzen tussen Pakistan en India. Ze vervolgden hun reis door Azië naar Singapore met het openbaar vervoer en namen van daaruit het vliegtuig naar Perth, Australië. Ze reisden dwars door het land naar Melbourne, Victoria, waar ze de broer van mijn moeder ontmoetten, een vooraanstaande wijnmaker die een jaar eerder op advies van mijn vader naar Australië was geëmigreerd.
Al snel, in 1973 , ging Thierry aan de slag bij Orlando Wines in Melbourne, een van de grootste wijnhuizen van het land, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van een nieuwe importafdeling voor wijn en sterke drank. Hij deed uitgebreide verkoopervaring op in de horeca, horeca, grote klanten en groothandel. Later werd hij salesmanager bij Morris Wines, een dochteronderneming van de groep, voordat hij een jaar later terugkeerde naar Orlando Wines.
In 1980 stapte hij over naar het hoofdkantoor in Adelaide om als productmanager op de marketingafdeling aan de slag te gaan. Hij hield toezicht op de importafdeling, de premiumwijnen en de Morris Wines-boetiekwijnmakerij. Een jaar later, in 1981 , werd de functie van exportmarketingmanager toegevoegd. Hiermee werd de exportafdeling opgericht en werden de eerste commerciële contacten met klanten gelegd.
Dit leidde ertoe dat hij zich in 1984 op de export ging richten en werd ontheven van zijn verantwoordelijkheden voor de binnenlandse markt. Als exportmanager zette hij een netwerk op van importeurs, agenten en distributeurs in Azië, Europa en de Verenigde Staten.
Hij was verantwoordelijk voor de lancering in het Verenigd Koninkrijk van de eerste internationale mediacampagne voor Jacob's Creek, een van de bekendste merken van Australië.
In de jaren 70 en 80 maakte het gezin vele vakanties naar Chili. Tijdens deze verblijven hernieuwde Thierry zijn contacten met zijn kennissen en vrienden uit de lokale wijnindustrie en raakte hij ervan overtuigd dat hij zijn eigen wijnhuis moest beginnen. In 1989 werd duidelijk dat de economie van het land steeds sterker en welvarender werd en dat de kwaliteit van de Chileense wijn een ware ontdekking op de Europese markt zou worden.
Eind 1988 besloot hij daarom zijn baan op te zeggen, het leven dat hij in Australië had opgebouwd achter zich te laten en samen met zijn vrouw en twee daar geboren kinderen een nieuw avontuur in Chili te beginnen .
Hij begon te werken als exportconsultant voor verschillende wijnhuizen, waaronder CyT en Emiliana. Deze wijnhuizen waardeerden zijn ervaring en managementvaardigheden in het openen van nieuwe markten, het creëren van merken van wereldklasse en het versterken van Chili's imago als producent van fijne wijnen.
Datzelfde jaar richtte hij ook Villard Fine Wines op, dat zich uitsluitend richt op de productie van eersteklas wijnen.
Tegelijkertijd werd hij vertegenwoordiger van de Franse kuiperij Nadalié, waarmee hij samenwerkte om vaten te produceren en te distribueren in Chili en Latijns-Amerika. Dit stelde ons in staat om de ideale eikenhoutsoorten voor onze eigen vaten te selecteren en deze af te stemmen op elk van onze wijnen. De kuiperij is nu een belangrijke speler in de Chileense wijnindustrie en wordt gerund door mijn oudere broer, Sebastien.
Voor Thierry was het essentieel om premium witte wijnen te produceren, en ook pinot noir, een druivenras dat destijds praktisch niet bestond in het land. De Casablancavallei beschikt over alle klimatologische eigenschappen om deze druiven te produceren. Begin jaren negentig was de Casablancavallei onbekend en toonden slechts enkele producenten en wijnhuizen interesse in het potentieel ervan. Het was verleidelijk om bijna een pionier te zijn in een gebied dat nog onontgonnen was voor wijnbouwers.
Zoals je je kunt voorstellen, groeide ik op in een omgeving die volledig was doordrenkt van wijncultuur.
Ik heb 3 jaar landbouwkunde gestudeerd in Chili en daarna 2 jaar wijnbouw en oenologie in Bordeaux, Frankrijk.
In 2000 , op 22-jarige leeftijd, oogstte ik mijn eerste druif op een ander continent, bij het wijnhuis McWilliams in Hunter Valley, Australië.
Het jaar 2001 in Zuid-Afrika, op Villiera Estate.
2002 Bordeaux, Frankrijk, in Vignobles Despagne.
2003 opnieuw bij Vignobles Despagne, voor zijn project Girolate.
2004 Château Palmer, Bordeaux.
In 2005 begon ik met mijn gezin te werken in Villard.
2005 in Emilia Romana, Italië, bij wijnhuis La Stoppa.
2007 in Beaujolais, met Christophe Pacalet en Marcel Lapierre.
2009 Bourgondië, in Chateau de la Tour in Clos Vougeot.
Ik werk momenteel samen met Anamaria Pacheco, die sinds 1997 onze wijnmaker is ; de Villard-wijnen zijn onze gezamenlijke creaties. Thierry is het brein achter de uiteindelijke blends en de belangrijkste adviseur, waardoor we een fantastisch team vormen. Samen verzorgen we de internationale verkoop en ik de binnenlandse markt. Mijn moeder houdt toezicht op de administratie en logistiek van ons bedrijf.
In een land waar de meeste wijnhuizen eigendom zijn van grote bedrijven en corporaties, zijn wij een echt familieboetiekwijnhuis,