Le Marcel rouge Paul Mas | - | Een levendige soepele rode wijn

7,75

Excl. BTW: 6,41

Excl. BTW:
6,41
Beschikbaarheid:
18
Model:
Domaine_Paul_Mas_rouge_marcel
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

Een schitterende purperen rode wijn in uw glas. In de neus een mooi assortiment van verschillende licht complexe geuren zoals aroma's van rode vruchten, kruiden en ook een beetje vanille. In de mond een mooi evenwichtige, milde en soepele wijn. De afdronk is medium lang met toetsen van brioche. Kortom een ideale BBQ of vriendenwijn, niet te complex en gewoon lekker met een goede prijs/kwaliteit in een leuke fles.

Een 'Marcel' is Frans voor een mouwloos hemd. Net zoals het hemd is de Le Marcel rouge van Domaines Paul Mas relaxed, recht-voor-z'n-raap en zomers. Elke fles Le Marcel heeft een etiket in de vorm van een hemd. 

Serveren:
Deze wijn past perfect bij gegrild rood vlees maar evengoed ook bij pastagerechten en zachte kazen. Deze wijn opdienen vanaf 16 graden maar op een warme dag serveer deze gerust iets frisser.

Bewaring:
De wijn is niet bedoeld om te bewaren. Zal 2-4 jaar zeker goed houden maar niet evolueren.
Extra informatie:
Paul Mas is een zeer gekend huis en maakt zeer goede wijnen: Zie hier een filmpje over het domein.

Les Domaines Paul Mas wordt gedreven door Jean Claude Mas , zoon van oprichter Paul Mas. Zij bezitten in totaal zelf 700 hectare wijngaard in de Languedoc in het Zuiden van Frankrijk met daarbij nog 1200 hectare onder contract.. De wijngaarden liggen vlak bij de zee. Ze zijn beplant met Syrah, Grenache, Cabernet sauvignon, Merlot, Carigna en Cinsault voor de rode en rosé wijnen. Voor de witte wijnen heeft Jean Claude, Viognier, Sauvignon Blanc en Chardonnay aangeplant. Iedere wijn heeft zijn eigen identiteit en brengt het beste uit het terroir. De filosofie van het huis Paul Mas is er opgericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de wijngenieter vandaag de dag vraagt; Veel fruit, concentratie, kleur geur en smaak.
Languedoc-Roussillon was het eerste gebied in Frankrijk dat door de Romeinen met wijnstokken werd ingericht toen ze voor het eerst in het land aankwamen. Oude bush-wijnstokken verspreid over de regio produceren wijnen met concentratie en diepte, die vele jaren kunnen rijpen, terwijl wijngaarden langs de kust prachtig frisse en zoete witte wijnen en rosés produceren, perfect voor lange zomeravonden.

Technische informatie:
Bodem: kalk-klei
Ligging: 100m mediterraan klimaat
Gemiddeld rendement: 60hl/ha
Druivensoort: 100% grenache noir
Leeftijd wijngaard: 15j
Oogst: machinaal tijdens de nacht ter voorkoming van oxidatie
Snoeiwijze: guyot simple
Vinificatie: Afristing van de druiven. Fermentatie gedurende 4 dagen, met een maximumtemperatuur van 28 °C. Traditionele maceratie gedurende 10 dagen. Er worden kuipen van roestvrij staal en beton gebruikt.
Rijping: 25% van de wijn rijpt vervolgens gedurende 5 maanden in vaten van Amerikaanse eik (80%) en Franse eik (20%)

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder