37,50 35,00
- Beschikbaarheid:
- 11
- Model:
- Barolo_Mauro_Molino
- Levertijd:
- 7 werkdagen
In het glas krijg je de typische okerkleurige rode wijn die zo typisch is voor een Barolo is. Intens aroma met tonen van rijp fruit, bloemblaadjes, koffie, leer, pruimen. Daarnaast heeft deze wijn licht rokerige tonen. In de mond een aads, leer en veel fruit. Aanhoudende smaak dankzij fijne en omhullende tannines die een elegante aangenaamheid geven
De Nebbiolo druif is hier in monocepage gebruikt. De afdronk is lang en zorgt ervoor dat je verschillende smaken blijft proeven. Heeft verschillende goeie scores behaald, zie hieronder.
Serveren bij:
Deze wijn past perfect bij wild, eendenborst, lamsrack, entrecote, .... Open deze wijn graag anderhalf uur voor u deze serveert. Deze wijn decanteren/karaferen mag zeker! Serveer op 17°C.
Bewaring:
Deze is nu net op dronk indien je graag een intense wijn hebt maar deze wijn kan zeker 15j bewaard worden.
De wijn zal ook verder evolueren waarbij geuren zoals toast, ceder, vanille, champignon, ... meer aanwezig zullen worden.
Deze Barolo kan dus nog even rijpen maar is niet bedoeld om heel lang te bewaren.
Extra informatie:
Met 1973: Mauro Molino studeert af aan de Oenologische School van Alba en begint zijn grote droom te verwezenlijken: van oenologie zijn grootste passie, zijn beroep, maken.
1973: na zijn militaire dienst is Mauro's droom helemaal niet verzwakt, maar zijn land is nog niet rijp om hem zijn grote kans te bieden. En toen verhuisde hij in 1975 moedig naar Emilia Romagna om als oenoloog te werken bij de wijngroep CIV in Modena. Mauro bleef tot 1979 in Emilia, vijf jaar die van fundamenteel belang waren voor zijn opleiding en professionele ervaring.
1979: na de dood van zijn vader Giuseppe keert Mauro terug naar de Langhe van zijn afkomst. Zijn vader heeft hem een aantal wijngaarden nagelaten als erfenis en hij ziet dit als een geweldige kans om meer te leren over oenologie in het land dat hij nooit is vergeten en waar hij altijd van heeft gehouden. Hij begon als freelancer te werken in de landbouwconsortia van het gebied, en ondertussen wijdde hij zich aan de eerste renovatie van de wijngaarden en de kelder die werd gebouwd in Annunziata di La Morra, waar het huis van zijn vader zich bevindt.
1982: produceert zijn eerste Barolo, die van Vigneto Conca. Vanaf hier begint het wijnavontuur van Mauro Molino. Mauro zal steeds beter begrijpen hoe gelukkig het is om in een uniek gebied in de wereld te kunnen werken, dat van Barolo. Hij zal steeds meer verliefd worden op de typische druivensoorten van dit gebied en in het bijzonder op Nebbiolo. Het zal beginnen met de productie van drie van zijn belangrijkste cru’s in de gemeente La Morra: Barolo Conca, Barolo Gancia en Barolo Gallinotto.
Prijzen:
- Robert Parker: 95 punten (vintage 2019)
- James Suckling: 93 punten (vintage 2019)
- Wine Spectator: 90 punten (vintage 2019)
- Decanter: 93 punten ( vintage 2019)