Pouilly Fumé dom Pierre Marchand et fils - Les Loges |-| Subliem gerookt parfum

15,50 13,95

Excl. BTW: 11,53

Excl. BTW:
11,53
Beschikbaarheid:
14
Model:
Pouilly-Fume-marchand
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

>>Kies jaargang of optie<<

Omschrijving

Een schitterende briljante witgele wijn met gouden reflecties in het glas. Als aroma's de o zo typische rooktoetsen, houttoesten en mineraliteit. Daarnaast citrus geuren maar zeker ook kruisbessen en andere rijpen bessen. In de mond is deze wijn vol en krachtig maar tegelijk fris en levendig. Deze wijn wordt gemaakt op een zeer specifiek terroir met vuursteen en dit vermengt met mergel en klei. Dit gecombineerd met het frisse Noord-Atlantische zeeklimaat zorgt voor een ideale ondergrond voor deze sauvignon blanc. Deze wijnen van dit domain komen in zeer vakliteratuur naar boven als de top voor wat monocepage Sauvignon blanc kan. Het mondgevoel is droog en fruitig met een elegante afdronk met toetsen van vuursteen en rijpe appel.


Serveren:
Geweldig lekker bij vis, bij alle soorten vis. Evengoed bij asperges, schaaldieren of geitekazen. Eigenlijk een zeer all-round wijn maar zeer kwalitatief. Serveren op 12°, de smaak zal evolueren terwijl de wijn opwarmt. Een topper bij fruits de mer!!

Bewaring:
Deze wijn zal het beste zijn in zijn jonge jaren. Indien deze enkele jaren rust zal hij zijn krokante toets verliezen maar aan elegantie winnen.

Extra informatie:
Lodewijk XIV was pas twaalf jaar oud toen de familie Marchand van wijnbouwers zich in 1650 in Les Loges vestigde. Het Domaine Pierre Marchand & Fils ligt in het dorp Loges, in de Loire-vallei. De bijzondere samenstelling van de bodem van dit gebied voegt structuur en mineraliteit toe aan de Sauvignon Blanc-druif en het hele proces vindt ter plaatse plaats, van vinificatie tot botteling. Eric zet samen met zijn broer Pascal het werk van zijn vader voort om een ​​werkelijk uitzonderlijke Pouilly Fumé te produceren.

Op dit familielandgoed van 17 hectare wordt het minimale interventiesysteem gehanteerd. De grond wordt geanalyseerd om te bepalen of de meststof nodig is of niet en behandelingen worden alleen uitgevoerd als dit essentieel is. De wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en worden volgens het eenvoudige Guyot-systeem gesnoeid. Elk jaar wordt in het voorjaar groen gesnoeid en geplukt om de kwaliteit te verbeteren. De kracht en opbrengst van de wijnstok worden verder verminderd door het gebruik van bodembedekkers. De Sauvignon, een oude druivensoort, heeft in de loop van de tijd veel veranderingen ondergaan en is nu herkenbaar aan zijn kleine groene trossen met kleine en smalle bessen die doen denken aan kwarteleitjes en groen blad, met kleine blaadjes. De gisting vindt plaats in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur gedurende 18-20 dagen. Er wordt geen doorgang in hout gemaakt.

 

 ​

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder