Kopke porto tawny 20 jaar oud |-| Heerlijke porto

59,95

Excl. BTW: 49,55

Excl. BTW:
49,55
Beschikbaarheid:
6
Model:
kopke_tawny_20
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

Een aantrekkelijke gouden kleur, met een amberkleurige rand. De prachtige neus is een complex huwelijk van gedroogd fruit zoals vrijgen, pruimen, amandelen met daarnaast kruiden, vanille en tonen van fijn hout. In de mond zijn de smaken rijk en geconcentreerd, met een lange en fluweelzachte afdronk. Deze porto heeft een uitstekende afwerking en zal veel mensen bekoren. Deze porto komt in een mooie verpakking.
Kopke 20 Years Old Tawny Port on Vivino

Serveren:Onweerstaanbaar bij een voorgerecht van foie gras met aubergine en walnoten. Een geweldige keuze voor een eindeloze reeks desserts, zoals toffee brownies, pavé van chocolade en pistache, of crostini van walnoten met chèvre. Het beste geserveerd op een temperatuur tussen 12 en 14°C.

Bewaren:
Je kunt deze in goede omstandigheden zeker lang nog bewaren. De smaak zal evolueren naar een porto met een zeer lange en zachte afdronk. Nu kopen is een investering voor jezelf en voor jouw kinderen. 

Extra informatie:
Het oudste port-huis ter wereld:
Een reis in 1636 tussen Hamburg en Portugal is het begin van een lange geschiedenis: Nicolau Kopkë vestigt zich in Portugal als Consul Generaal van de Hanzeatische Liga.

Waar de tijd wordt gekenmerkt door bijzondere momenten, wordt de geschiedenis van Kopke in uitzonderlijke jaren geschreven.
Jaren die de moeite waard zijn om te bewaren, zodat ze op ieder moment herbeleefd en gevierd kunnen worden. Wanneer we jaren uit de geschiedenis van Kopke halen, creëren we meer geschiedenis: de leeftijd op het etiket van deze Kopke Portwijn is de gemiddelde leeftijd van alle wijnen in de blend.

De druiven worden op het optimale moment met de hand geplukt en vervolgens ontsteeld, geplet en omgezet in wijn via een proces van zorgvuldige maceratie om hun kleur, tannines en aroma's te extraheren, versterkt door constant karnen tijdens de gisting. Dit gebeurt in vaten (lagares) bij een gecontroleerde temperatuur (tussen 28-30°C) totdat de juiste mate van zoetheid (baumé) is bereikt. Op dit punt wordt druivenbrandewijn toegevoegd om de uiteindelijke versterkte wijn te creëren. Een wijn van hoge kwaliteit, gemaakt door wijnen van verschillende oogsten te mengen om de reeks sensorische kwaliteiten te bereiken die typerend zijn voor deze oude getaande portwijnen. Deze wijnen zijn elk gedurende verschillende perioden in eikenhouten vaten gerijpt, waarbij de gemiddelde leeftijd van alle wijnen in de blend de leeftijd op het etiket bepaalt. Het resulterende mengsel geeft uitdrukking aan de kenmerken die ontstaan ​​door de rijping in hout.

Prijzen:

Zilver - Concours Mondial de Bruxelles, 2015
Zilver - Decanter World Wine Awards, 2015
Goud - Internationale Wine & Spirit Competitie, 2015
Brons - Internationale Wijnuitdaging, 2015
Zilver - Internationale Wine & Spirit Competitie, 2014
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder