12,10
- Beschikbaarheid:
- 13
- Model:
- kopke_tawny
- Levertijd:
- 7 werkdagen
Bruinoranje kleur. Mooie aroma's van bramen, bosbessen verweven met geuren van vanille en chocolade. Bij het proeven komt u er een complex en intens palet tegemoet van verschillende soorten zwart fruit, kruidigheid, karamel en een beetje chocolade. Deze vintage heeft een uitstekende balans tussen zoetheid - zuurtegraad, met een lange afdronk. Dit is meer dan alleen maar een zoete porto. Heeft 3j houtrijping gehad.
Serveren:
Ideaal bij desserts met karamel, koffie of gedroogd fruit zoals krenten, rozijnen of vijgen, Tiramisu en milde kazen zoals bijvoorbeeld Brie ook lekker bij pâté van varkensvlees & dadels omwonden met spek. Serveer op 16-18°C.
Bewaren:
Deze port heeft 3 jaar op vat gelegen voordat deze werd gebotteld. Je kunt deze in goede omstandigheden zeker enkele jaren bewaren. De smaak zal evolueren naar een nog zachtere porto doch is deze geen bewaarporto.
Extra informatie:
Het oudste port-huis ter wereld:
Een reis in 1636 tussen Hamburg en Portugal is het begin van een lange geschiedenis: Nicolau Kopkë vestigt zich in Portugal als Consul Generaal van de Hanzeatische Liga.
Twee jaar later, in 1638, worden de eerste flessen wijn naar Noord-Europa verzonden.
1781: De aankoop van een boerderij in de Douro, in 1781, markeert de overgang van een wijninkoopbedrijf naar een belangrijke producent.
Portwijn wordt geleidelijk het focuspunt van het bedrijf en vertegenwoordigt al snel het belangrijkste bedrijfsonderdeel. Nicolau Kopkë & Co. is een voorbeeld van innovatie, waarbij het zijn wijnen produceert en verzendt binnen hetzelfde bedrijf.
De Boven-Douro, in het noordoosten van Portugal, wordt beschouwd als de oudste afgebakende en gereguleerde wijnbouwregio ter wereld en is een UNESCO Cultureel Werelderfgoed.
Het was niet toevallig dat Kopke de Douro koos om wijnen te maken.
Toen de familie Kopke Quinta de S. Luiz in 1922 overnam, verkeerde Portugal in een periode van grote economische, sociale en politieke instabiliteit. Daarna waren er jaren van voorspoed en jaren van recessie, en toch bleef het landgoed groeien, met het opofferen van de bodem, nieuwe aanplantingen of heraanplantingen, het bouwen van muren, het herbestraten van paden, het repareren van huizen, de kapel en de wijnmakerij, het zorgen voor de wijnstokken door systemen van trellis op te zetten, het zorgen voor de olijfgaarden, de boomgaarden en de moestuinen. Quinta de S. Luiz omvat verschillende andere eigendommen - Quinta da Mesquita (1972), Quinta da Lobata (1974), Quinta da Alegria (1982), Quinta da Galeira (1987) - elk met wijngaarden met verschillende zonneblootstellingen die resulteren in verschillende wijnen, en met percelen op verschillende hoogtes: de hoogste in Quinta da Mesquita, terwijl de laagste zich bevinden in Lobata en Galeira. Quinta da Alegria is een originele illustratie van vervlogen tijden: hier zijn de wijnstokken verticaal geplant, de helling van de heuvel volgend, waarvan de hoek op sommige plaatsen 70% bereikt. Het landgoed beslaat 125 hectare, waarvan 90 zijn beplant met wijnstokken.
De belangrijkste druivensoorten die worden verbouwd zijn Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Cão. Er zijn ook kleine percelen met Tinta Barroca en Souzão. De wijnstokken zijn geclassificeerd als A, de beste in de Afgebakende Regio.
Deze porto is gemaakt van Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão, Touriga Franca