15,40
- Beschikbaarheid:
- 12
- Model:
- mayne_hayot
- Levertijd:
- 7 werkdagen
Het heldere goudgele in uw glas resulteertt in complexe en zachte aroma's van honing, peer en gedroogde abrikozen. Met een intense zoetheid in de mond, maar toch fruitig en complex, maakt deze wijn indruk met een lichte frisheid, een zeer zachte, volle body en een langdurige afdronk. Alleen volledig rijpe druiven (geconcentreerd door botrytis cineréa of noble rot) worden geoogst door opeenvolgende gesorteerde trossen per trossen.
Serveren:
Deze zalfachtige zoete wijn gaat zeer goed samen met fruitdesserten. Wanneer hij iets ouder wordt gedronken, zal deze wijn zeker ook bekoren bij foie gras en blauwe kazen zoals Roquefort, Bleu de Bresse, ... Serveer rond de 8-10°C.
Bewaring:
Deze zoete witte wijn kan gemakkelijk 20 jaar bewaard worden. Deze zal zachter worden met de tijd.
Extra informatie:
De oogst wordt handmatig uitgevoerd waarbij opeenvolgende selecties worden gemaakt gedurende 2 tot 4 passages op elk perceel, en verspreid over een periode van 5 weken.
De transformatie van de druiven in wijn vindt plaats door fermentatie in roestvrijstalen vaten bij een gereguleerde temperatuur. gevolgd door rijping in dezelfde roestvrijstalen tanks gedurende een periode van 2 jaar.
De jaarlijkse productie van Château Mayne du Hayot bedraagt 20.000 flessen.
Geschiedenis van het landgoed:
Het landgoed Château du Mayne strekt zich uit over een prachtig landgoed,
omgeven door een terrein van ongeveer tien hectare, waarvan zeven hectare bestemd is voor de teelt van wijnstokken, buren van een park, allen gelegen op diepe grond, op zand- en kalksteenbasis, droog en zeer zonnig.
De wijnen van dit landgoed onderscheiden zich altijd door hun grote subtiliteit en hun verleidelijke kracht.
Het was op dit landgoed dat Thérèse de Lamourous, de stichter van de Orde van Barmhartigheid, rond 1850 werd geboren en momenteel wordt zalig verklaard. Vanaf 1937 kwam het Château du Mayne in handen van de familie Sanders,
tevens eigenaar van Château Haut-Bailly (geclassificeerd Cru en Graves rouge, AOC Pessac-Léognan).
Sinds 1999 behoort het tot de familie Hayot .
De wijnstokken, gemiddeld 35 jaar oud, bestaan voornamelijk uit 90% Sémillon en 10% Sauvignon.
Meer uitleg over deze wijn op de wijnfiche bij aankoop.