15,95
- Beschikbaarheid:
- 12
- Model:
- Macon_Daniel_Pollier
- Levertijd:
- 7 werkdagen
De bijna geroosterde nuances blijven dominant in de neus en geven veel persoonlijkheid aan deze wijn. De smaak is fris, met tonen van geroosterde amandel en gedroogd fruit in het algemeen. Er zijn ook enkele nuances van rijp wit fruit aanwezig. De afdronk heeft zelfs een aangename, beetje honingachtige neiging. Een redelijk gestructureerde wijn, vrij lang en charmant in het algemeen. Gemaakt van 100% Chardonnay. Prijs - kwaliteit top.
3,9/5 bij Vivino
Serveren:
Lekker bij Bouillabaisse, gegrilde vis, koude vis, vissoep.
Serveer rond de 12-14°C om het volledige aromatische potentieel los te laten en open deze wijn minimum een half uurtje op voorhand.
Bewaring:
Deze wijn is te bewaren maar niet meer dan een jaar of 6.
Extra informatie:
Domaine Daniel Pollier produceert sinds de 18e eeuw witte wijnen in Mâcon, met de huidige aanplant van Chardonnay in de appellations van Mâcon Fuissé, Mâcon-Villages, Saint-Véran, Mâcon Chaintré en Pouilly-Fuissé, waarvan de laatste meer en meer om de komende jaren de Premier Cru-status te krijgen. Het domein bestaat uit 13 hectare. Alle wijnen worden uitsluitend gemaakt van eigen druiven, afkomstig van wijnstokken met een gemiddelde van 40 jaar, waarvan sommige met een indrukwekkende 70 jaar. Wijnstokken zijn aangepland tussen 250 en 300 meter boven zeeniveau op kleikalksteenbodems, met een optimale zuidelijke en zuidoostelijke ligging.
Dit ambachtelijke landgoed is reeds 4 generaties lang van vader op zoon overgedragen met de 5e generatie in opleiding. Ver van grotere négociants en coöperaties die een aanzienlijk deel van de regio bezetten, is Domaine Daniel Pollier een team van drie, waaronder eigenaar en oprichter Daniel Pollier, de 22-jarige zoon van Daniel, Alexis (die onlangs zijn eigen opende wijnmakerij verderop in de straat), en Jean Noel, de ouvrier viticole van het domein, of eenvoudigweg de wijnmaker. Samen bewerken de drie mannen de gezamenlijke dertien hectaren Chardonnay van de familie, waaronder een klein perceel in Beaujolais voor roséwijnen op basis van Gamay.