Baco noir old vines Henry of Pelham - Schitterende unieke Canadese

18,15

Beschikbaarheid:
13
Model:
henry_baco_noir_old
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

>>Kies jaargang of optie<<

Omschrijving

Een heerlijke, volle rode wijn uit Canada Niagara. De wijn heeft aroma’s van zwart fruit zoals pruimen, aangevuld met koffie, hout en rokerige geuren. In de mond is de wijn droog met een volle body en smaken van kersen. Een goed gebalanceerde wijn met lange en complexe afdronk. Deze wijn is gemaakt van 100% baco noir druif waarbij de wijnranken minstens 40jaar oud zijn. Deze wijn heeft het label VQA wat overeenkomt met een DOC uit Frankrijk.


Serveren bij:
Serveren bij pittige pastagerechten, rode stevige vleesgerechten, lamsvlees en wildgerechten. Serveren vanaf 16°C






Bewaring:
De wijn is nu op dronk maar zal ook nog meer dan enkele jaren bewaren.

Extra informatie:
Aan het einde van de 18e eeuw kreeg de betovergrootvader het land in eigendom waarop deze wijnmakerij in Ontario gevestigd is, in het huidige St. Catharines. Spoel zes generaties vooruit en ze zijn nog steeds op de familieboerderij in de sub-appellatie Short Hills Bench van het Niagara-schiereiland. 

Ze hebben Henry of Pelham Family Estate Winery vernoemd naar de zoon van betovergrootvader, Henry. Ze denken dat hij een behoorlijk droog gevoel voor humor had en zichzelf de bijnaam 'Hendrik van Pelham' noemde, naar een Britse premier. Hij was ondernemer, bouwde een herberg en taverne op het terrein en exploiteerde een tolweg. Hij fokte ook schapen en verbouwde druiven, enkele van de eerste die in Canada werden geplant. Hun winkel en proeflokaal bevinden zich op de plek waar vroeger de herberg was en hun restaurant is gevestigd in het voormalige Koetshuis. 

In 1984, toen de ouders besloten om Henry's concord- en Niagara-druiven te vervangen door vinifera-druiven uit de oude wereld, bestond de Niagara-wijnscene nauwelijks en waren er veel nee-zeggers, maar ze hadden hun huiswerk gedaan. Uit hittescans bleek dat ze over de juiste omstandigheden beschikten, en ze vergrootten hun kansen door de heuvels af te bakenen en drainage aan te leggen. Destijds waren ze een van de weinige Niagara-wijnmakerijen die premiumwijnen maakten van hun eigen druiven.


 

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder