Lozärn Chardonnay Sebastian |-| Schitterende rijke chardonnay

13,95 13,45

Disponibilité :
12
Modèle :
lozarn_chardonnay
Fabricant :
Lozärn

Nog niet beoordeeld
Écrire un avis

Options disponibles

Description

Het uitzicht van deze wijn is strogeel en dikke viscose druppels. In de neus vooral rijk en rijp fruit zoals peche, citrus en sinaasappelschil. In de mond een heel elegante en volle dikke witte wijn met een vleugje caramel. Deze wijn heeft een lange afdronk die zeer zacht is. De wijnmaakster scoort ook opnieuw als wijnmaker van het jaar en dat tweede keer op rij. Deze wijn en ook de carménère van dit huis zijn echt een ontdekking.
Dit is 100% chardonnay waarvan 9 maanden opvoeding op een eiken vat (44% nieuw hout) en daarna nog minstens 6 maanden verdere rijping op fles.




Serveren bij:
Deze wijn kan je mooi paren met verschillende gerechten maar is ook zeer lekker op zichzelf. Als je deze bij de maaltijd wil dan best varkensvlees, vette vis en gevogelte.

Bewaring:
De wijn is op dronk en zal zeker nog een 5-tal jaren in de kelder kunnen liggen.

Extra informatie:
Wijnhuis Lozärn is een echte pionier met als eerste carménère aan te planten in Zuid-Afrika. De locatie werd zeer zorgvuldig uitgekozen. Deze druifsoort daarvan is maar 8 ha in heel Zuid Afrika. 

In 2012 genoot wijnmaker Salóme van een fijne Chileense Carménère met echtgenoot, Sybrand en een echte vriend. Het was liefde op het eerste gezicht, wat leidde tot de aanplant van een Carménère wijngaard twee jaar later op Doornbosch. Dit is – voor zover ze kunnen nagaan – de eerste wijngaard Carménère voor Zuid-Afrika. De wijnmicrobe had gebeten, en de Chileense import werd vergezeld door verschillende andere Bordeaux cultivators samen met Sauvignon Blanc.
Tijd om een beetje familiegeschiedenis op te graven die een parallel verhaal vormt in het Lozärn-verhaal. In 1898 werd een dochter geboren van Robert Müllerand Amy Sedgwick in Fish Hoek en werd Kathleen May genoemd. Haar grootvader van moederskant was kapitein James Sedgwick, oprichter van de beroemde Sedgwick's Old Brown sherry-onderneming. Kathleen's jeugd werd gedeeld tussen Europa en Zuid-Afrika, gevolgd door studies aan een tuinbouwschool in Warwickshire. Bij de komst van de Eerste Wereldoorlog diende haar vader in het Duitse leger, wat ertoe leidde dat Kathleen, bekend als Kay, samen met haar moeder en zus ontsnapte op een troepentrein naar Zwitserland, waar ze zich in Luzern vestigden. Deze pittoreske stad vond al snel een speciaal plekje in Kay's hart.

Kathleen May trouwde op 21-jarige leeftijd met Sebastian Smuts in Harare, Zimbabwe. Uiteindelijk verhuisden ze naar Somerset West. Hier Sebastian Smuts beheerde de uitgestrekte Vergelegen. Kay's drang om zelf te boeren zorgde ervoor dat ze in 1923 land kochten in de Robertson-vallei, vernoemd naar haar goede herinneringen Lozarn; Ze boerde voornamelijk met eenden en kippen. Hun enige zoon Ivan Sedgwick Smuts nam de boerderij uiteindelijk over en plantte wijngaarden en boomgaarden. Hij en zijn vrouw Dianne Beard kregen drie zonen, van wie er één, Grant Smuts, nu Lozarn runt samen met zijn zonen Juan-Ivan en Sean-Grant, de vierde generatie.
Lozärn, de Zwitsers-Duitse uitspraak van Luzern, werd gekozen als het wijnmerk, en etiketten zijn versierd met een skeletachtige afbeelding van een eend. Granny Kay wordt ook geëerd met een mooie Bordeaux-stijl redblend genaamd Kay's Legacy.
De eerste jaargangen van het Lozärn-assortiment werden eind 2017 vrijgegeven aan een waarderend publiek. Succes in de vorm van goud van de Michelangelo-wedstrijd voor de Sauvignon Blanc 2017 getuigt van kwaliteit en belooft toekomstig succes voor deze boetiekreeks, gemaakt door wijnmaker Salóme Buys-Vermeulen.
Vlaggenschip Kay's Legacy 2017 wordt geleid door 14% Cabernet Sauvignon, met 28% Merlot, 55% Cabernet Franc en 3% Carménère.
Carménère 2016, is de unieke rode, en deze druif wordt ook gebruikt om de 2017 Rosé te produceren. Het alcoholgehalte is met Carménère op 12,5% gehouden, samen met dat van de Rosé en de Sauvignon Blanc.
Wijnmaker Salóme, die in 2018 haar 10e jaar in de industrie markeert, is zowel gepassioneerd als toegewijd aan haar werk en beschrijft het als "sensorische wetenschap". Ze verwoordt haar prestaties als volgt: "Na een volledige cirkel van seizoenen in de wijngaard ... Je mag je liefde en passie bottelen en die vintage delen met anderen ... Voor altijd gevangen."



De naam komt van "Sebastian" Smuts de man van Lucerne (de wijnmaakster).

Prijzen:
Dubbel goud op Gilbert en Gaillard (91/100)

 

Avis (0)
Écrire un avis

Note : Le HTML n’est pas pris en charge !

Mauvais            Bon


Continuer
Etiquettes :