Etyeki Kuria Orange wine pinot gris - speciale wijn

10,95

Excl. BTW: 9,05

Excl. BTW:
9,05
Beschikbaarheid:
12
Model:
Etyeki_Kuria_pinot_Gris
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

>>Kies jaargang of optie<<

Omschrijving

In uw glas een oranje wijn met veel schittering, ja dat bestaat ook. Deze wijn komt uit Hongarije de bakermat van wijn. Als aroma's zult u vooral citroen, rijpe mandarijn, rose pepers, grape fruit, sinaasappel en amandelen ruiken. In de mond krijgt u een extra dimensie met een beetje ziltigheid, orange smaken en amandelen. U merkt het een mondvol wat deze wijn complex maakt. De afdronk maakt het af met een zeer licht aangenaam bittertje. Wilt u weten hoe ze oranje wijn maken zie hieronder bij de extra kenmerken. 


Serveren bij:
Prachtig bij gegrilde geitenkaas met peren en rozemarijn. Daarnaast ook bij een fruitgerecht dat niet al te zoet is. Probeer deze ook bij Aziatische gerechten vooral die licht pikant zijn. In de lente/zomer lekker fris serveren maakt hij een heel leuke aperitief en zal er zeker over gebabbeld worden. Het uitzicht in de zon is heel mooi.

Bewaring:
Deze wijn is nu geweldig om te drinken, bewaren is niet nodig.

Extra informatie:

Etyeki Kúria Borászat (Etyek): nemzetközi, borászat/borbár konyha ...Oranje wijn gemaakt wanneer men de schillen zoals bij rode wijn laat mee fermenteren voor een bepaalde periode. Bij deze wijn hebben de schillen 14 dagen maceratie gehad. De maceratie wordt geholpen door de wijn over te pompen. Daarna is de wijn voor 10 maanden opgevoed in een oud 2000liter Hongaars wijnvat en gedeeltelijk in 300liter nieuwe Hongaarse barrels.

De Etyeki Kúria Winery werd opgericht op de Öreghegy (wat Oude Heuvel betekent) van Etyek in 1996. Vanaf het allereerste begin staat deze wijnmakerij bekend om het respecteren van tradities en het aannemen van een innovatieve mentaliteit. Als een belangrijke mijlpaal in hun geschiedenis waren zij de eersten in het wijngebied die Pinot noir wijnstokken hebben geplant om rode wijn te produceren. Hun hoofd wijnmaker, Sándor Mérész, is veertien jaar geleden bij het team gekomen. Sindsdien geeft hij vorm aan de unieke stijl van hun wijnen door lokale ervaringen te combineren met de nieuwste onderzoeksresultaten en zijn eigen internationale benadering. Ter erkenning van zijn professionele werk is Sándor elk jaar sinds 2013 een van de vijftig genomineerden voor de "Winemakers' Winemaker" award in Hongarije.

De wijngaarden | Oorspronkelijk twee hectare, beslaat hun wijnbouwgebied nu in totaal 54 hectare, verdeeld over twee wijngebieden: Etyek, waar we het trio van Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir verbouwen, en Sopron, waar de belangrijkste druivensoort Kékfrankos is.

Hun zusterwijnmakerij, de Esterházy Winery | In 2009 zijn ze nauw gaan samenwerken met de Esterházy Winery in Burgenland, gelegen nabij de Hongaars-Oostenrijkse grens. Als onderdeel van deze samenwerking ondersteunen ze elkaar wederzijds op professionele kwesties met betrekking tot de wijnbouw en oenologie, in exportactiviteiten, evenals in het promoten van onze evenementenlocaties en de programma's die ze organiseren.

Ontwikkeling en uitbreiding | In de herfst van 2011 zijn ze begonnen met een uitgebreid moderniserings- en uitbreidingsproject, met als doel de noodzakelijke voorwaarden te creëren voor het produceren van topinternationale wijnen en het waarborgen van schaalvoordelen. Ze vonden een partner in het Hongaarse BORD Architectural Studio. Met behoud van de kenmerken van het landschap hebben ze hun nieuwe verwerkings- en bottelarij boven de traditionele kelder gebouwd, waarvan het functionele ontwerp zwaartekrachtgestuurde druivenverwerking en wijnbereiding mogelijk maakt.

Unieke gastvrijheidsruimtes | Door de glazen oppervlakken die in de structuur van het gebouw zijn ingebouwd, kunnen bezoekers die geïnteresseerd zijn in wijnmaken bijna een compleet overzicht krijgen van het wijnproductieproces, van de oogst tot het bottelen, terwijl het werk ongestoord kan doorgaan in de kelder. Ze kunnen onze gasten verwelkomen in verschillende unieke locaties waar ze wijnproeverijen organiseren, evenals privé- en zakelijke evenementen. Bovendien kunnen hun bezoekers in hun wijnbar en op het gastvrije terras meer te weten komen over de wijnen en hun verhaal.

ONZE DUURZAAMHEIDSINSPANNINGEN
Bij Etyeki Mansion zijn ze toegewijd aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk, dus kiezen ze waar mogelijk voor duurzame oplossingen.

Bewuste architectuur | Hun moderne wijnmakerij, die ze in 2013 hebben ingewijd, is deels ondergronds gebouwd. Dit ontwerp maakt het mogelijk om bij verschillende stappen van de wijnbereiding gebruik te maken van zwaartekracht. Het biedt ook natuurlijke isolatie, waardoor ze hun energieverbruik kunnen verminderen.

Zonne-energie | In 2019 hebben ze zonnepanelen geïnstalleerd op verschillende wijnmakerijgebouwen om een derde van hun jaarlijkse energiebehoeften te dekken.

Groene bedekking en biodiversiteit | Ze hebben een speciaal zaadmengsel geplant dat is ontwikkeld door het Ecologisch Agrarisch Onderzoeksinstituut (ÖMKi) tussen de wijngaarden, dat niet alleen helpt bij de voortdurende strijd tegen bodemerosie, maar ook bijdraagt aan het bereiken van een grotere biodiversiteit en een gezonde bodemstructuur.

Vegetarisch en veganistisch vriendelijk | Bij het klaren wordt alleen plantaardig eiwit (erwten) en bentoniet gebruikt, er worden geen preparaten van dierlijke oorsprong gebruikt.

Lichtgewicht flessen | Ze kiezen voor de lichtst mogelijke flessen om de milieueffecten van transport te verminderen.
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder