Porto Da Silva 10j tawny - Zacht kruidige porto

25,00 23,85

Excl. BTW: 19,71

Excl. BTW:
19,71
Beschikbaarheid:
13
Model:
quinta_do_noval_silva_10
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

Donker okerrode kleurige porto opgevoegd in houten vaten. Deze porto heeft mooie sterke aroma's van donkerzwart fruit, hazelnoten en kruidige ondertonen. In de mond krijgt u een zeer licht zoete smaak die vooral heel zacht overkomt. U ruikt het mooie rijpe zwarte meer gedroogd fruit zoals bramen en moerbezen. Deze porto heeft een rijping van 10j achter de rug en hierdoor krijgt deze porto een mooie diepgang en een lange afdronk. Dit is een porto bijna niet te vinden op de markt en draagt de naam van bekende expediteur (Atonio José Da Silva) die geholpen heeft porto te redden.
Da Silva Tawny 10 jaar oud is een mengsel van oude portwijnen van verschillende oogsten die rijpten in eikenhouten vaten, met een gemiddelde leeftijd van 10 jaar. fles = 75cl


Serveren bij:

Serveer deze porto tussen 9 tot 14 graden en zal uitstekend gaan bij chocolademousse maar evengoed bij oudere kazen zoals parmazaan.
Let op er kan een licht bezinksel in de fles aanwezig zijn. Na opening een 3-tal weken zeker nog goed maar zet deze dan koel, gesloten en donker weg. Als aperitief kan ook, serveer deze dan iets kouder.

Bewaring:
Deze porto kan zeker nog een tijdje bewaard worden maar zal niet veel verder evolueren in de fles. 

Extra informatie:

Quinta do Noval: a decade of declarations - DecanterRode en witte porto wordt gemaakt van diverse druivenrassen Er zijn zowat 80 variëteiten in gebruik. Alle groeien ze op de steile hellingen van de prachtige Douro vallei in Portugal. De prins van de porto druiven is de Touriga Nacional, maar door zijn natuurlijk
lage opbrengst wordt hij maar weinig nieuw aangeplant. Enkele andere zeer goede variëteiten zijn de Tinta Roriz (Tempranillo), Tinta Barroca, Touriga Francesca, Tinta Cão en Tinta Amarela. 

Porto is wat wij noemen een gemuteerde wijn. Dit wil zeggen: een wijn waarvan de gisting voortijdig wordt stil gelegd door toevoeging van wijnalcohol. Door toepassing van deze techniek worden niet alle suikers in de wijn omgezet in alcohol, zodat de zoete smaak van porto ontstaat.
De kwaliteit van een porto lijnt zich af in de balans van fruit, smaak en alcohol. Een goede porto laat zich nooit kennen door een branderige smaak, maar door een aanwezige en complexe mondvulling.

Even de naam Antonio José Da Silva situeren. U zult online dure vintage porto's van Da Silva terugvinden. De reden is dat Antonio in de jaren 1880 deze wijngaard heeft gekocht na de pyloxera krisis. Hij besliste om hier terug porto te gaan maken en heeft zo gedeeltelijk meegewerkt aan de terugkomst van porto.
Nu is deze porto bijna niet meer verkrijgbaar omdat dit domain nu naar Quinta do Noval is overgegaan. Dit is een al even iconische naam die al bestaat sinds 1715. De geschiedenis van Quinta do Noval wordt gekenmerkt door de actie van visionairs:
António José da Silva, een havenschipper uit Porto, verwierf Quinta do Noval in 1894, na de verwoesting door de druifluis. Hij herstelde het pand door de wijnstokken opnieuw te planten. Sinds 1993 maakt Quinta do Noval deel uit van de internationale wijnbouwgroep van AXA Millésimes. Deze groep heeft heel wat grote domeinen in de wereld.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder
Afbeeldingen (1)