14,25 12,75
- Beschikbaarheid:
- 30
- Model:
- otero_crianza
- Levertijd:
- 7 werkdagen
Een diepe robijnrode kleur met violette schittering. Karakteristieke aroma’s van Prieto Picurdo druif zoals: blauwe bloesems en wild fruit gecombineerd met zoete en geroosterde tonen, vanille en kruidige toetsen door de 18 maanden rijping op eik. De smaak heeft zoete en kruidige tannines met rijp fruit en een minerale zoethout toets. Deze wijn heeft een aangename fluwelen afdronk.
Serveren bij:
Bij gerijpte kazen, stoverij, gegrild vlees, pizza's en pasta's.
Bewaring:
De wijn is nu op dronk en maximum een 10 jaar bewaard worden.
Extra informatie:
Handmatige oogst in plastic kratten van 20 kilo. De ontsteelde en licht geplette druiven werden gedurende 12 dagen gemacereerd in roestvrijstalen tanks, met twee dagelijkse pigeages en een temperatuur van 24ºC. Na het persen onderging het de malolactische fermentatie in tanks van onze ondergrondse kelder en werd het vervolgens 18 maanden gerijpt in nieuwe vaten van Amerikaans, Frans en Roemeens eikenhout.
Deze wijn wordt gemaakt van prieto picudo, lees meer op de wijnfiche over deze druifsoort wanneer u deze wijn aankoopt.
ANALYSE: ALCOHOLPERCENTAGE: 14,50% vol. TOTALE ZUURGRAAD: 5,24 g/l REDUCTORENDE SUIKERS: 1,90 g/l VLUCHTIGE ZUURGRAAD: 0,65 g/l
Er zit meer dan alleen een geweldige wijn in een fles van Bodegas Otero. Het is het resultaat van meer dan een eeuw van wijnbouwers en producenten die met grote vastberadenheid wijnstokken hebben geteeld om, met hun eigen specifieke stijl, de unieke wijnen van de Valles de Benavente te produceren.
De werkfilosofie en aanpassing aan veranderingen op de markt voor wijnproductie zijn altijd aanwezig geweest gedurende de meer dan 100 jaar geschiedenis. Sinds de heer Juan Otero zijn ondergrondse wijnmakerij begon en in 1906 een kleine winkel opende, tot Julio Otero verscheen in 1984, zonder de heer Manuel Otero te vergeten, die in 1951 een grote uitbreiding realiseerde door de meest baanbrekende technieken van die tijd toe te passen, heeft de wijnmakerij altijd traditie en innovatie gecombineerd dankzij de passie, inzet en aanpassing van drie generaties wijnproducenten.
Na de toetreding van de heer Julio Otero tot de wijnmakerij na het afronden van zijn opleiding in Wijnstudies en Economie, richtte hij zich op de productie van internationaal erkende kwaliteitswijnen dankzij de uitbreiding van het merk Otero buiten de landsgrenzen. De geschiedenis van Bodega Otero is doordrenkt van liefde voor het land en zorg voor elk detail van het productieproces. Dit is wat de wijnen zo bijzonder maakt, uniek en doordrenkt van geschiedenis en traditie.