34,95
- Beschikbaarheid:
- 8
- Model:
- Finca_Bacara_HI
- Levertijd:
- 7 werkdagen
- Merk:
- Finca Bacara
Uiterlijk: Diep granaatrood met een paarse rand.
Geur: Grote aromatische intensiteit met een uitstekende fruitexpressie. Rijp zwart fruit, delicate kruiden die doen denken aan tabak en chocolade. Hints van gerookte, balsamico en minerale tonen.
Smaak: Uitstekende smaak met een mondvol en romig gevoel. Een volle wijn met wat warmte en evenwichtige tannines. Zijdezacht maar complex met een lange afdronk.
Gemaakt van 100% Monastrell druif en heeft 18 maanden vatrijping gekregen. Vegan en glutenvrije wijn.
Hoe vaak praat je in een gesprek over het begrip Tijd? "Het leven is kort en elke tijd is beperkt". "We zouden meer tijd samen moeten doorbrengen". “Live the moment to the fullness” … De naam van deze wijn kwam bij ons in een van die willekeurige gesprekken. Daarna werkten we het idee uit met meer aandacht voor detail en natuurlijk met onze tijd. Geniet ervan op jouw manier en ontdek de betekenis van tijd. Zo simpel is het. Met zorg gemaakt voor willekeurige gesprekken.
Vivino 4,2/5
Serveren bij:
Ideaal bij oude kazen, gegrild vlees, lamsvlees, wild en mediterrane soepen. Te serveren rond de 16 graden.
Bewaring:
Dit is wijn die je zeker enkele jaren kunt bewaren. Het leer en zoethout zullen versterken met de jaren maar de wijn is nu zeker ook op dronk.
Extra informatie:
Finca Bacara, opgericht in 2016, is een project dat is ontstaan uit het doorzettingsvermogen van de eigenaren met als doel de beste expressie van wijnen en oude Monastrell-wijnstokken over te brengen, om het klimaat, de bodem en de omgeving te erkennen die onze groei gedurende de tijd hebben meegemaakt. We maken de wijnen met een minimale tussenkomst en verwerken de druiven met extra zorg. Van elke druif maken we wijnen op de meest natuurlijke en ambachtelijke manier.
We verdedigen de authenticiteit van Monastrell-druiven, als eerbetoon aan ons land. Het uiterlijk van de wijnen is het enige dat we aan het toeval overlaten. Het is aan jouw nieuwsgierigheid om de verborgen nuances binnenin te ontdekken.
Onze wijnmakerij, genesteld in het zuidoosten van Spanje, bevindt zich in een hooggelegen vallei van 900 meter boven de zeespiegel, geflankeerd door de steden Alicante, Albacete en Murcia.
Monastrell is de autochtone druivensoort van DOP Jumilla, waar ons spannende project is geboren.
Handmatig geoogst. De beste druivenpercelen worden zorgvuldig geselecteerd in de wijngaard op basis van de hoogte en de bodem, gevolgd door een tweede selectie in de wijnmakerij. Vinificatie van druiven wordt afzonderlijk uitgevoerd, afhankelijk van de rijpheid. Vergisting bij lage temperatuur (20-24 ºC) om de meest primitieve smaak te behouden. Malolactische gisting in contact met hout.
Prijzen:
2018 JAMES SUCKLING 92 POINTS
2018 WINE ENTHUSIAST 91 POINTS
2017 DECANTER 90 POINTS
2017 GUÍA PEÑIN 92 POINTS
2016 GUÍA PEÑIN 92 POINTS
2016 JAMES SUCKLING 91 POINTS
2016 DECANTER BRONZE
2016 WINE ENTHUSIAST 91 POINTS
2015 JAMES SUCKLING 90 POINTS
2015 GILBERT & GAILLARD 92 POINTS
2015 GUÍA PEÑIN 92 POINTS