25,00
- Beschikbaarheid:
- 6
- Model:
- Chateau_de_France_Pessac_Léognon
- Levertijd:
- 7 werkdagen
Zonder twijfel de Pessac Léognan witte wijn met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vanaf de aanzet zoet en fruitig met veel intensiteit; mooie tonen van gele perziken, citrusvruchten, ananas en ook minerale tonen. Een heerlijke frisheid in de afdronk, perfect in balans. De afdronk blijft intens fruitig, zoet en fris tegelijk. Een echte aanrader! U ontvangt een stijlvolle wijn voor een zeer lage prijs.
Serveren:
Deze zalfachtige zoete wijn gaat zeer goed samen met fruitdesserten. Wanneer hij iets ouder wordt gedronken, zal deze wijn zeker ook bekoren bij foie gras en blauwe kazen zoals Roquefort, Bleu de Bresse, ... Serveer rond de 8-10°C.
Echter kan ook perfect als aperitief maar dan zeker heel fris serveren. Hoe frisser hoe minder het zoete naar boven kan komen. Wil je meer uitleg over serveren en proeven volg dan één van mijn cursussen.
Bewaring:
Deze zoete witte wijn kan gemakkelijk 20 jaar bewaard worden. Deze zal zachter worden met de tijd.
Extra informatie:
De familie Vergnac, al 4 generaties lang wijnbouwers in Sigoulès in de Dordogne, biedt u haar selectie AOP-wijnen uit Bergerac & Monbazillac en haar wijnen van Frankrijk.
Een landgoed in biologische omschakeling in het hart van de Dordogne van vijftig hectare.
Ze zijn trots om wijnbouwers te zijn met een liefde voor ons land, onze voorouders en hun werk
In Sigoulès, op het Château Mautain, zijn er al bijna 4 generaties lang wijnbouwers, en daarvoor veehouders. Het is slechts één familie die deze knowhow in leven houdt, de familie Vergnac.
Vandaag zijn het Sandrine, Karine, Régis en Loïc die u zullen ontvangen. In die tijd waren Louise, Hubert, Chantal en Alain de voorlopers van wat u nu kent. Sindsdien is het domein geëvolueerd en het was onder impuls van Régis dat het bedrijf in 1995 van richting veranderde en volledig onafhankelijk werd. Voorheen wijnhandelaren in de kelder van Sigoulès, werd de stap gezet en ontstond Château Mautain. Al meer dan 25 jaar wordt de wijn geproduceerd in de kelder van het landgoed.
Zij bewerken de wijngaard met dezelfde kunstregels, met hetzelfde verlangen, dezelfde strengheid en hetzelfde doel, de duurzaamheid van het eigendom. Het is een werk van lange adem dat ze verenigt.
Ze zijn bijna twee jaar geleden begonnen met het biologische proces en zijn nu bezig met de omschakeling.
Meer uitleg over deze wijn op de wijnfiche bij aankoop.
Prijzen:
Gouden medaille op Gilbert & Gaillard 2022