Wijnkasteel Genoels-Elderen Zwarte parel |-| Een perfecte Belgische aperitief

19,85

Excl. BTW: 16,41

Excl. BTW:
16,41
Beschikbaarheid:
12
Model:
zwarte_parel
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

Een heldere licht strogele kleur met een brede pareling in uw glas. In de neus komen aroma’s van citrus en exotisch fruit zoals ananas, meloen, pompelmoes en citroen naar voor. In de mond heeft u een frisse sappige textuur met veel aroma’s van geel fruit. De Zwarte Parel is volledig gelagerd in roestvrijstalen cuves. Bij het bottelen wordt er gist en suiker toegevoegd waardoor er een hergisting op fles gaat plaatsvinden. Door deze hergisting ontstaat er koolzuur in de fles. Volgens de Méthode Traditionnelle wordt deze wijn gemaakt en rijpt vervolgens minimaal 18 maanden op fles. Gemaakt van 100% Chardonnay wat het dus een blanc du blancs van maakt.

Serveren bij:
Dit is een geweldig goeie aperitief waarbij er ook lichte hapjes geservereerd kunnen worden. Serveren vanaf 10-12°.
Een fruits de mer zal hierbij ook zeer goed passen.


Bewaring:
Deze schuimwijn is niet gemaakt om te bewaren maar om gedronken te worden!

Extra informatie:
In 1993 werd ‘Het Kiezelingenbos’ aangeplant met speciale variëteiten van Chardonnay-stokken, die uitzonderlijk geschikt zijn voor een mooie mousserende wijn. We hadden toen dus reeds de bedoeling om, wanneer die wijngaard 10 jaar oud was, te starten met de productie van een mousserende wijn. In 2003 hebben we hier dus voor eerst geoogst met die bedoeling.Van deze mousserende wijn zijn er 2 variëteiten in de verkoop: de Zwarte Parel Brut en Zilveren Parel Brut. In 2009 en 2010 werd deze wijngaard uitgebreid tot 11,5 ha met Chardonnay en Pinot Noir. Dit perseel zal vanaf 2011 ook Rose Parel Brut voortbrengen.
   
Zowel de Zwarte, de Zilveren als de Rose Parel Brut en De Parel 08 worden gemaakt aan de hand van de strengste normen, de Méthode Traditionnelle.
De basiswijn wordt gemaakt zoals andere stille wijnen. Bij het bottelen wordt er echter gist en suiker toegevoegd waardoor er een hergisting op fles gaat plaatsvinden. Door deze hergisting ontstaat er koolzuur en druk in de fles (tot 6 Bar).

De suikers worden omgezet in alcohol en dit proces zal stoppen wanneer alle suikers vergist zijn. Zo verkrijgen we een mousserende wijn, maar ook een laag bezinksel in de fles. De wijn zal op dit bezinksel gaan rijpen gedurende een bepaalde tijd. Dit heeft een zeer positieve invloed op de wijn. Volgens de Méthode Traditionnelle moet de wijn minimaal 9 maanden op dit bezinksel verder rijpen.

Onze drie Parels voldoen dus aan deze strenge normen. De Rose Parel rijpt 9 maanden en de Zwarte Parel rijpt 18 maanden op fles. De Zilveren Parel, uit de eikenhouten vaten, zal 36 maanden op fles rijpen.  Hierna volgt de remuage en de degorgering.

Bij dit proces worden de flessen regelmatig een kwartslag gedraaid, zodat zij uiteindelijk op de kop komen te staan. Het bezinksel dat in de fles zit, zal zo langzaam naar beneden schuiven en op de kroonkurk komen te liggen.

Het proces waarbij dit bezinksel wordt verwijderd noemt men ‘dégorgement’. De hals van de fles zal hierbij bevroren worden, waardoor het bezinksel een bevroren prop in de hals van de fles zal vormen. Aan de hand van een speciale machine zal deze prop dan verwijderd worden met de kroonkurk. Zo krijgt de fles zijn uiteindelijke kurk en kan de mousserende wijn terug minimaal 3 maanden rusten op fles, alvorens in de verkoop te komen.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder
Afbeeldingen (1)