Antinori Peppoli Chianti Classico |-| Heerlijke Chianti Classico

20,50

Beschikbaarheid:
12
Model:
chianti_classico_peppoli
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

>>Kies jaargang of optie<<

Omschrijving

De wijn heeft een mooie donkere robijnrode kleur. In de neus onthult het zachte tonen van rode vruchten zoals kers, zure kers en lychee. Ook zijn er florale tonen van rozenblaadjes en kruidige tonen van sandelhout, rozemarijn en lavendel te vinden. Bij het proeven is het fluweelzacht in de mond, met soepele en elegante tannines, een mooie balans en een vleugje frisheid dat het levendig en smaakvol maakt. Er komt een lange afdronk met vooral sappige rode bessen en een kleine minerale toets op het einde. Laat u deze nog even verouderen (max 10 jaar) zult u ook nog geuren van paddenstoelen kunnen ontdekken. Sowieso proeft u de liefde van de wijnmaker bij het maken van deze zeer goeie traditionele Chianti.

 4/5 Vivino

Serveren bij:
De Pèppoli gaat uitstekend samen met wild, gegrild rundvlees of lamsvlees. Het past perfect bij feestmaaltijden. Serveer  op 17°C. 

Bewaring:
Deze is nu op dronk maar zal zeker nog minstens 10 jaar bewaren. Naar gelang jaargang en omstandigheden kan deze Chianti nog langer bewaren. Steeds de tip om nu en dan één open te doen en proeven. Hoe weet u of u deze nog langer kan bewaren? Komt dan even hier op cursus.

Extra informatie:

Expression of the fruit fragrance of the Chianti Classico area
Het landgoed Pèppoli ligt 5 kilometer ten noordoosten van het landgoed Tenuta Tignanello met een totale oppervlakte van 100 hectare, waarvan 50 hectare beplant met wijngaarden en is de thuisbasis van Peppoli Chianti Classico DOCG. Het landgoed Peppoli heeft een lange traditie in de productie van Peppoli Extra Vierge Olijfolie en Peppoli Rode Wijnazijn, waarbij Peppoli-wijn op traditionele wijze in azijn wordt omgezet.

De geschiedenis
In 1379, toen de Welfen werden verslagen door de Ghibellijnen, werd het nabijgelegen klooster van Badia a Passignano gedeeltelijk verwoest en later verlaten. De uitgebreide eigendommen, waaronder Tenuta Pèppoli, werden verdeeld onder Florentijnse adellijke families. De eerste eigenaren waren de familie Gondi en daarna de familie Cerchi die in de zestiende eeuw een kleine elegante kapel bouwden ter ere van hun voorvader Sint Umiliana. De kapel is onlangs gerestaureerd tot zijn oorspronkelijke pracht. Marchesi Antinori is sinds 1985 eigenaar van het landgoed, het jaar van hun 600-jarig jubileum van het wijnbedrijf van de familie. De Vallombrosiaanse monniken verzorgen de wijngaarden al sinds de middeleeuwen.
Wijngaarden en olijfboomgaarden
Ondanks de ongebruikelijke oostelijke/noordoostelijke ligging van de wijngaarden is het microklimaat ideaal. De kleine omliggende vallei houdt het gebied warm en beschermd en de grindachtige bodems zijn rijk aan mineralen die de Sangiovese-druif een levendig fruitig karakter geven. De wijngaarden van Pèppoli zijn voornamelijk beplant met Sangiovese met een klein percentage complementaire variëteiten zoals Merlot, Syrah en Malvasia. Er zijn 27 hectare (67 acres) aan olijfgaarden met 5.500 olijfbomen waarvan sommige eeuwenoud zijn. De variëteiten Frantoio, Leccino en Moraiolo worden verbouwd voor de productie van Pèppoli's biologische extra vergine olijfolie

Nog meer informatie over deze wijn op de proeffiche (anders wordt het toch maar gekopieerd)
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder