Cantine Fina Nero d'avola DOC Terre Siciliane |-| Siciliaanse biologisch nero d'avola

9,95 8,86

Disponibilité :
4
Modèle :
Cantine_Fina_Nero_d'avola

Nog niet beoordeeld
Écrire un avis

Options disponibles

Description

Een mooie robijnkleurige wijn met een violette schijn. In de neus een bouquet van gedroogde pruimen, zwarte bramen, frambozen, marasca kersen en een subtiel pepertje. In de mond een fluweelachtige zachte smaak zoals het hoort voor een jonge nero d'avola. Verder heeft deze wijn zachte tannines, een mooie structuur en een lange afdronk. 
PS is in 2018 van IGP naar DOC status gegaan.

Serveren:
Bereidingen met een rood vlees, pasta, tonijn en oudere kazen.
Serveer rond de 18°C. Open deze wijn op zijn minst 1 uur voor te serveren!


Bewaring:
Deze wijn kan maximum 6 jaren bewaard worden.

Extra informatie:

Nero d’Avola, de bekendste rode wijn van Sicilië. Deze inheemse druif wordt bijna alleen op dit eiland met het warme klimaat verbouwd waar hij zeer fruitige en zachte rode wijnen voortbrengt. Italiaanse wijnen gemaakt van Nero d’Avola zijn te herkennen aan de stevige body, de smaak van donkere kersen, en subtiele peperachtige tonen. Rijpen de rode wijnen op hout ontwikkelen ze meer complexiteit en smaken van koffie en tabak.

De druif is vernoemd naar Avola, een klein plaatsje in het oosten van Sicilië. Nero betekent in het Italiaans ‘zwart’. Tot in de 20e eeuw werd de druif voornamelijk in blends gebruikt om de wijn een diepere kleur te geven. Tegenwoordig worden er juist ook veel 100% Nero d’Avola wijnen gemaakt en die dus op zichzelf ook geweldig smaken.

De wijnbouw in Sicilië gaat terug tot de aanwezigheid van de Grieken en de Feniciërs, deze laatsten vooral op de Westkust waar Cantine Fina gevestigd is, in Granatello ten noorden van Marsala.
De wijngaarden strekken zich voornamelijk uit langsheen de heuvel waarop Cantine Fina zich bevindt. Om de eigenschappen van de druiven zo intact mogelijk te houden bouwden Bruno Fina en zijn zonen hier een volledig nieuwe vinificatieruimte, een vatenkelder onder constante temperatuur en vochtigheidsgraad en een bottelarij met de meest recente technologie. Ze leggen zich voornamelijk toe op de cultuur van autochtone druivensoorten waarbij ze ook het eigen karakter van de erg diverse terroirs in de wijnen tot uiting willen laten komen.

 

Avis (0)
Écrire un avis

Note : Le HTML n’est pas pris en charge !

Mauvais            Bon


Continuer