Gewurztraminer domaine Fabien Stirn - lekker zacht

16,45

Beschikbaarheid:
6
Model:
stirn_gewurztraminer
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

>>Kies jaargang of optie<<

Omschrijving

In de neus straalt deze wijn aroma's uit van citrus, kaneel, kruidigheid, gember, ananas, rozen en lychee.
In de mond verleidt hij met zijn soepelheid en zijn flatterende rondheid. De exotische aroma's, mineraliteit en honing zorgen voor een mooie persistentie in de afdronk.


Serveren bij:
Ideaal als aperitief, bij sterke kazen (Roquefort, Munster, Epoisses), bij de Aziatische keuken, hartig en zoet, en bij desserts. Ook een aanrader bij raclette.

Bewaring:
Deze wijn kan tussen 6-8 jaren bewaard worden maar is niet bedoeld om te bewaren.

Extra informatie:

Het landgoed Stirn is een familiewijnmakerij waar de traditie al vele generaties wijnbouwers heerst.

De eerste vermeldingen van de STIRN-familie dateren van rond 1450 en sindsdien hebben ze deze wijntraditie van generatie op generatie doorgegeven.
Odile en Fabien Stirn vestigden zich in 1999 op de familieboerderij die in de 19e eeuw werd opgericht . Oenologen hebben de wijnbereiding op het landgoed overgenomen. Hun wijnstokken (vandaag 12 ha) liggen verspreid tussen Beblenheim en Turckheim, zodat ze een prachtig mozaïek van terroirs hebben, met percelen in 5 grands crus (Brand, Mambourg, Sonnenglanz, Schlossberg en Marckrain). 

Techniek voor het maken van wijn:
Het persen van de hele druiven wordt langzaam uitgevoerd door een pneumatische pers bij lage druk, in fasen om de druiven te respecteren en te voorkomen dat de stengels en schillen worden verpletterd. Het bezinken van de sappen gebeurt op natuurlijke en statische wijze, systematisch 48 uur of langer na het persen, om het fijnste aromatische sap te verkrijgen.

De gisting van de most komt spontaan op gang dankzij de inheemse gisten die (via de druiven) in het sap aanwezig zijn. Door de fermentatietemperatuur te regelen met een koelsysteem duurt de fermentatie erg lang, waardoor de wijn vet kan worden. Het beheersen van de temperatuur helpt de expressie van de typische aroma's van de druivensoort te bevorderen.
Wijnbouw:
Wijnstokken geplant in 1999, met een dichtheid van 5.500 wijnstokken per hectare.

Begrazing tussen de rijen om micro-organismen te bevorderen, opbrengsten onder controle te houden en erosie te beperken. Beperking van de opbrengst door handmatig uitdunnen voor optimale rijping en kwaliteit van de druiven.
Technische kenmerken:
Alcohol : 12,8% vol

Natuurlijke restsuikers: 43 g/l

Zuurgraad: 4,35 g TH2

Terroirs : Gelegen ten oosten van Turckheim, bestaat dit terroir uit grind en alluvium van de Fecht alluviale kegel bedekt met klei: vroege grond dankzij de lichte en filterende structuur met snelle opwarming.
Blootstelling: Zuid
Cultuur: In organische reconversie sinds 2020, hoge milieuwaarde
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder