11,25
- Beschikbaarheid:
- 12
- Model:
- leth_gruner_klassik
- Levertijd:
- 7 werkdagen
- Merk:
- Weingut Leth
Opvallend boeket van groene appelpartjes, citrusvruchten en een vleugje tropische fruitmix. Knapperig fruit op het gehemelte, prikkelend spel van zuren gecombineerd met koele frisheid en een hoge doordrinkfactor. Typisch voor de druivensoort, een ongecompliceerde allemansvriend voor jeugdig drinkplezier.
Vivino 3,7/5
Serveren bij:
Perfecte wijn bij scheldieren en schaaldieren (kreeft, langoustines, ...). Koude visschotel en gegrilde vis. Evengoed bij zachte kazen en raclette.
Naast dit alles ook heel goed kalfsvlees en kalkoen.
Persoonlijk drink ik deze graag op een zomerse avond met een hapje sushi.
Bewaring:
Jong drinken dan toont hij zijn volle potentieel als perfecte terraswijn, verfrissend aperitief of begeleider van zomerse salades, koude visschotels en voorgerechten van allerlei aard.
Extra informatie:
Sinds 25 jaar doet de familie Leth aan ecologisch verantwoorde wijnbouw door geen herbiciden te gebruiken en de chemische plantbescherming tot een minimum te beperken. Dank zij de specifieke Lössbodem is het niet nodig te irrigeren, bodembedekking met gras houdt de bodem gezond en maakt bemesting overbodig. De oogst gebeurt uitsluitend manueel met strikte sortering, alleen de beste druiven worden gebruikt voor de topwijnen.
Deze grote wijngaard laat een strenge selectie van de druiven toe, dus alleen de zeer rijpe en gezondste druiven worden gebruikt. Deze wijn wordt 1 jaar opgevoed in houten vaten .
Deze wijn staat gekwalificeerd als 1ste lage wat gelijkaardig is aan grand cru uit Frankrijk. Dit is een topwijn van dit domein en Grüner Veltliner is de trots van Oostenrijk.
De met de hand geoogste druiven worden in de wijngaard ontsteeld en na een schilinweking van 3 tot 5 uur geperst. Het sap, dat 's nachts geklaard wordt, vergist vervolgens met geselecteerde gisten onder temperatuurcontrole. Om de frisheid en het typische druivenaroma te benadrukken, wordt de wijn al in januari of februari gebotteld.
De druiven voor deze wijn groeien op zorgvuldig geselecteerde percelen in het Oostenrijkse Wagram-gebied. De wijngaarden liggen op terrassen tussen 200 en 300 meter boven zeeniveau. Hier zorgen diepgaande lössbodems voor een uitstekende waterhuishouding en een minerale onderbouw in de wijn. Aan de rand van het Wagram vormen conglomeraatgrindbodems een krachtig en doorlaatbaar fundament dat bijdraagt aan de frisheid en levendigheid van de druiven. Dit gevarieerde terroir verleent de wijn zijn expressieve aroma’s, levendige zuren en een uitgesproken, druiftypisch karakter.
Erkenning:
