Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes, Domaine Daniel Pollier (2018)

18,80

Excl. BTW: 15,54

Beschikbaarheid:
7 dagen
Model:
Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes, Dom. Daniel Pollier
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Volumekorting

Totaal van bestelling Prijs per product
6 of meer 18,35

Omschrijving

Een schitterende lichtgele wijn in het glas. Als aroma's hazelnoten, bloemen, eikenhout (door de opvoeding), honing, geroosterd brood, gegrilde amandelen en veel wit fruit. U merkt een lange lijst die wijst om een mooie complexiteit. In de mond is dit een vrij intense veel rijp en zacht fruit en daarbij komt de gegrilde amandeul geur in de smaak terug. Dit is een vrij intense en zachte wijn die kan concurreren met de grote wijnen van de Côte d'Or doch voor een aangenamere prijs. De Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes (= oude wijnstokken) van Domaine Daniel Pollier is gerijpt in barriques, een kwart van de vaten is nieuw, de rest is voor tweede of derde gebruik. 

Serveren:

Lekker bij schaaldieren zoals een kreeft belle-vue. Evengoed bij een lekker foie gras of een kaasschotel met geitekaas. Daarnaast ook een wijn om zomaar een glaasje te drinken maar vooral om van te genieten.
Serveer rond de 14°C om het volledige aromatische potentieel los te laten en open deze wijn minimum een half uurtje op voorhand.


Bewaring:
Deze wijn is te bewaren maar niet meer dan een jaar of 10.

Extra informatie:
Domaine Daniel Pollier produceert sinds de 18e eeuw witte wijnen in Mâcon, met de huidige aanplant van Chardonnay in de appellations van Mâcon Fuissé, Mâcon-Villages, Saint-Véran, Mâcon Chaintré en Pouilly-Fuissé, waarvan de laatste meer en meer om de komende jaren de Premier Cru-status te krijgen. Het domein bestaat uit 13 hectare. Alle wijnen worden uitsluitend gemaakt van eigen druiven, afkomstig van wijnstokken met een gemiddelde van 40 jaar, waarvan sommige met een indrukwekkende 70 jaar. Wijnstokken zijn aangepland tussen 250 en 300 meter boven zeeniveau op kleikalksteenbodems, met een optimale zuidelijke en zuidoostelijke ligging.Dit ambachtelijke landgoed is reeds 4 generaties lang van vader op zoon overgedragen met de 5e generatie in opleiding. Ver van grotere négociants en coöperaties die een aanzienlijk deel van de regio bezetten, is Domaine Daniel Pollier een team van drie, waaronder eigenaar en oprichter Daniel Pollier, de 22-jarige zoon van Daniel, Alexis (die onlangs zijn eigen opende wijnmakerij verderop in de straat), en Jean Noel, de ouvrier viticole van het domein, of eenvoudigweg de wijnmaker. Samen bewerken de drie mannen de gezamenlijke dertien hectaren Chardonnay van de familie, waaronder een klein perceel in Beaujolais voor roséwijnen op basis van Gamay. 

De veelvuldige cirkelvormige en steile hellingen rond de dorpjes Fuissé, Solutré, Vergisson en Chaintré zorgen ervoor dat Pouilly Fuissé finnesse koppelt aan kracht en mineraliteit.
In Pouilly Fuissé zijn er geen Premier Crus maar de wijnen zijn dit wel dikwijls waardig. Deze regio is hierom gekend voor de fijnproevers want goede wijnen uit deze regio zijn veel betaalbaarder!

 

 

 ​

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Afbeeldingen (1)