This Cuvee prestige - prosecco - Borgo Molino

12,15

Excl. BTW: 10,04

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
This_Cuvee_prestige_Borgo_Molino
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Volumekorting

Totaal van bestelling Prijs per product
6 of meer 11,80

Omschrijving

Een prachtige geelkleurige kwaliteitsvolle Prosecco met zeer fijne bubbeltjes. Dit is een zeer zachte en fruitige prosecco met een klein zuurtje om hiervan een zeer mooie elegante Prosecco van te maken. Veel prosecco's zijn te zoek maar bij deze Prosecco is hier extra aandacht aan geschonken. Dit is een extra dry prosecco die nog steeds dit tikkeltje zoet heeft maar minder dan een goedkope prosecco. Dit zorgt ervoor dat hij zeer mooi in evenwicht is vooral zeer zacht. 

Serveren:
Serveren tussen de 6-8° Celsius. Prosecco past goed bij wit vlees, pasta gerechten, salades (vooral met stukjes kip of eend), antipasto en allerlei andere hapjes die vaak op feesten geserveerd worden. Deze prosecco is niet bedoeld om te bewaren. Jong drinken is optimaal genieten.

Extra informatie:

Prosecco (ook wel: Glera-druif) is een witte druivensoort waar Italiaanse mousserende wijn van gemaakt wordt in een gebied ongeveer 50 km ten noorden van de stad Venetië in de regio Veneto. Vooral ten noorden van Venetië vinden we de wijngebieden van het oostelijke deel van van Veneto, onder andere in de heuvels rond Treviso. Hier, bij het plaatsje Valdobbiadene, vinden we talloze producenten van Prosecco, de zeer populaire en lichtvoetige, lichtparelende wijn van deze streek, op basis van de Glera druif. Prosecco is van origine een druivensoort maar heet eigenlijk Glera, zoals chardonnay, maar de benaming wordt vaak gebruikt om de wijnsoort aan te duiden.

De prosecco-wijn wordt gemaakt van de glera druif en vrijwel altijd volgens een speciale methode: de méthode Charmat of cuve close. De methode houdt in dat de tweede gisting in een gesloten tank plaatsvindt, waarbij het door die gisting geproduceerde koolzuurgas oplost in de wijn. Door het veel grotere volume van de tank, zal deze tweede gisting veel sneller verlopen dan bij bijv. champagne (dat een tweede gisting op fles kent). Dit procedé geeft de prosecco-wijn zijn frisse, schuimige mousse.

De meeste prosecco's hebben een wat lagere koolzuurdruk (ongeveer 2,5 bar) en worden ook wel 'Vino frizzante' genoemd. De fles volstaat meestal met een stevige kurk met het bekende touwtje (spago) eromheen. Een kroonkurk of draaidop als afsluiting wordt ook wel toegepast bij frizzante-wijnen. Het alcoholpercentage van deze prosecco's ligt vaak rond de 10 à 11 procent.

Prosecco wordt ook verkocht als 'spumante'. Deze wijn heeft een wat hogere koolzuurdruk ( ongeveer 4 bar) en wat meer mousse, vergelijkbaar met die van een Champagne of Cremant. De flessen zijn meestal sterker en de afsluiting is voorzien van een metalen vlechtwerkje (muselet) zoals bijv. champagne.

Prosecco kan heel goed als aperitief gedronken worden. Net als de Spaanse cava en andere goedkopere mousserende wijnen wordt prosecco vaak als alternatief voor champagne gedronken. Sommige Prosecco's kunnen in de buurt komen van de verfijnde smaak van een Champagne.

Technische fiche van de producent

Prijzen:

  • International Wine & Spirit Awards 2016: zilveren medaille.
  • Michelangelo International Wine & Spirit Awards 2016: zilveren medaille.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder