Wijnkasteel Genoels-Elderen Zilveren parel |-| Een hoogstaand Belgische aperitief

32,00

Beschikbaarheid:
2
Model:
zilveren_parel
Levertijd:
7 werkdagen
Merk:
Genoels-Elderen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

>>Kies jaargang of optie<<

Omschrijving

Heldere goudgele kleur en fijne dynamische mousse. Een intens boeket met bloemige tonen, daarnaast tonen van net rijpe steenvruchten, aangevuld met zachte geuren van brioche en amandelen. Een genereus palet met wijnachtige expressie en verleidelijk door zijn elegante complexe rijpheid met een delicaat vleugje eikenhout en de finesse van Chardonnay. De verleidelijke streling van zeer fijne ‘parels’ (bubbels). Veel prijzen gewonnen, zie onderaan deze fiche.

Serveren bij:
Kan de hele maaltijd geserveerd worden, van aperitief tot dessert en past perfect bij gerookte vis, sint-jakobsschelpen, vis met een sterke smaak, wit vlees zoals gestoofd gevogelte, wit fruit zoals een witte perziktaart, witte chocolade en geroosterde noten. 
Bewaring:
Deze schuimwijn is niet gemaakt om te bewaren maar om gedronken te worden!

Extra informatie:
In 1993 werd ‘Het Kiezelingenbos’ aangeplant met speciale variëteiten van Chardonnay-stokken, die uitzonderlijk geschikt zijn voor een mooie mousserende wijn. We hadden toen dus reeds de bedoeling om, wanneer die wijngaard 10 jaar oud was, te starten met de productie van een mousserende wijn. In 2003 hebben we hier dus voor eerst geoogst met die bedoeling.Van deze mousserende wijn zijn er 2 variëteiten in de verkoop: de Zwarte Parel Brut en Zilveren Parel Brut. In 2009 en 2010 werd deze wijngaard uitgebreid tot 11,5 ha met Chardonnay en Pinot Noir. Dit perseel zal vanaf 2011 ook Rose Parel Brut voortbrengen.
   
Zowel de Zwarte, de Zilveren als de Rose Parel Brut en De Parel 08 worden gemaakt aan de hand van de strengste normen, de Méthode Traditionnelle.
De basiswijn wordt gemaakt zoals andere stille wijnen. Bij het bottelen wordt er echter gist en suiker toegevoegd waardoor er een hergisting op fles gaat plaatsvinden. Door deze hergisting ontstaat er koolzuur en druk in de fles (tot 6 Bar).

De suikers worden omgezet in alcohol en dit proces zal stoppen wanneer alle suikers vergist zijn. Zo verkrijgen we een mousserende wijn, maar ook een laag bezinksel in de fles. De wijn zal op dit bezinksel gaan rijpen gedurende een bepaalde tijd. Dit heeft een zeer positieve invloed op de wijn. Volgens de Méthode Traditionnelle moet de wijn minimaal 9 maanden op dit bezinksel verder rijpen.

Onze drie Parels voldoen dus aan deze strenge normen. De Rose Parel rijpt 9 maanden en de Zwarte Parel rijpt 18 maanden op fles. De Zilveren Parel, uit de eikenhouten vaten, zal 36 maanden op fles rijpen.  Hierna volgt de remuage en de degorgering.

Bij dit proces worden de flessen regelmatig een kwartslag gedraaid, zodat zij uiteindelijk op de kop komen te staan. Het bezinksel dat in de fles zit, zal zo langzaam naar beneden schuiven en op de kroonkurk komen te liggen.

Het proces waarbij dit bezinksel wordt verwijderd noemt men ‘dégorgement’. De hals van de fles zal hierbij bevroren worden, waardoor het bezinksel een bevroren prop in de hals van de fles zal vormen. Aan de hand van een speciale machine zal deze prop dan verwijderd worden met de kroonkurk. Zo krijgt de fles zijn uiteindelijke kurk en kan de mousserende wijn terug minimaal 3 maanden rusten op fles, alvorens in de verkoop te komen.


Prijzen:
  • The World’s Finest Glass of Bubbly Award Gold Medal Sea Breeze Category,
  • Grand gold medal Concours Mondial
  • Gouden medaille en beste wijn van de wijnkeuring van de Lage Landen
  • Gouden medaille Beste Belgische wijn
  • Gouden medaille Limburgse wijn
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder
Afbeeldingen (1)