Riesling Schillingsberg 2019 Weingut Leth |-| fijne riesling van het tophuis Leth

14,99

Excl. BTW: 12,39

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
leth_riesling_schillingsberg
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Volumekorting

Totaal van bestelling Prijs per product
6 of meer 14,00

Omschrijving

Een prachtige riesling recht uit Wagram Oostenrijk van het top wijnhuis Leth. Een mooie goudgele wijn met een groene schijn. In de neus mooi rijp steenfruit zoals pechen daarnaast toetsen van kruiden, specerijen en mineraliteit. Kortom een schitterend palet. In de mond is dit een zachte en sensuele rijpe fruitige wijn. U krijgt een mooi complex geheel dewelke u zeker zult bekoren. De afdronk is zeer lang met een vleugje honing. Behoort tot de top van Wagram maar hier is de prijs matiger.

Serveren bij:
Haal u beste asperges erbij en maakt ze liefst à la Flamande klaar. Daarnaast zeer goed als aperitief, de betere kipgerechten, schaal en schelpdieren of een kalfshaasje.
Serveren vanaf 12° en laat hem zachtjes opwarmen om zijn potentiëel te laten ontluiken.


Bewaring:
Deze wijn is nu zeker al lekker echter kan deze wijn ook een 10-tal jaar bewaard worden. 

Extra informatie:
Sinds 25 jaar doet de familie Leth aan ecologisch verantwoorde wijnbouw door geen herbiciden te gebruiken en de chemische plantbescherming tot een minimum te beperken. Dank zij de specifieke Lössbodem is het niet nodig te irrigeren, bodembedekking met gras houdt de bodem gezond en maakt bemesting overbodig. De oogst gebeurt uitsluitend manueel met strikte sortering, alleen de beste druiven worden gebruikt voor de topwijnen.

Er worden alleen gezonde druiven gebruikt die zeer laat geoogst worden (zonder dat Botrytis) ergens de eerste-tweede week van november. Na het ontstelen en pelmaceratie gedurende ongeveer 6-8 uur wordt  het persen gedaan door een pneumatische pers. Het sap kan dan voor ongeveer 12 uren rusten, slechts het heldere sap wordt gebruikt voor gisting die door natuurlijke gisten in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks wordt gedaan. Rijping op het bezinksel (lees) in roestvrijstalen tanks om het fruitig karakter en frisheid te maximaliseren. Dit zorgt ook voor zijn mooie complexiteit.
Erkenning:

Deze wijnproducent verkiest om niet deel te nemen aan de vele wijnconcours. Echter te vermelden is  dat Weingut Leth in « Hugh Johnson’s Wijngids » en in « Larousse Wijn Encyclopedie » geciteerd wordt als één van de betere producenten van de streek.


Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Afbeeldingen (1)