Pouilly Fumé André et Edmond Figeat - côte de Nozet

14,00

Excl. BTW: 11,57

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Pouilly-Fume-Figeat
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Volumekorting

Totaal van bestelling Prijs per product
6 of meer 13,50

Omschrijving

Een schitterende briljante witgele wijn in het glas. Als aroma's de o zo typische rooktoetsen, houttoesten en mineraliteit. Daarnaast ook citrus geuren maar ook buxus komt naar voren. In de mond is deze wijn vol en krachtig maar tegelijk ook fris en levendig. Deze wijn wordt gemaakt op een zeer specifiek terroir (côte de Nozet) met vuursteen en dit vermengt met mergel en klei. Dit gecombineerd met het frisse Noord-Atlantische zeeklimaat zorgt voor een ideale ondergrond voor deze sauvignon blanc. Deze wijnen van dit domain komen in zeer vakliteratuur naar boven als de top voor wat monocepage Sauvignon blanc kan.

Serveren:

Geweldig lekker bij vis, bij alle soorten vis. Evengoed bij asperges, schaaldieren of geitekazen. Eigenlijk een zeer all-round wijn maar zeer kwalitatief. Serveren op 12°, de smaak zal evolueren terwijl de wijn opwarmt.

Bewaring:
Deze wijn zal het beste zijn in zijn jonge jaren. Indien deze enkele jaren rust zal hij zijn krokante toets verliezen.

Extra informatie:
 Langs de Loire ligt het dorp Pouilly-sur-Loire omringd door wijngaarden op de klakgronden langs beide kanten van de rivier. Door een sauvignonstijl te creëren met volle smaak en houttoets die ze fumé doopten is er hier een aparte appellatie ontstaan die wereldfaam heeft gekregen. 
De familie Figeat, die het bedrijf al zes generaties van vader op zoon doorgeeft, beschikt over een wijngaard van 15 hectare die ze met de nodige nauwkeurigheid en volgens de traditie bewerken om aan de eisen te kunnen voldoen die gepaard gaan met produceren van grootse wijnen. Dit zijn wijnbouwers die met behulp van hun kennis en moderne technieken hun wijn naar een hoger niveau tillen en dit ervaren als een ware passie die ze graag met hun klanten zoals u delen.
 

 ​

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Afbeeldingen (1)