35,00
- Beschikbaarheid:
- 24
- Model:
- ch-tour-baladoz
- Levertijd:
- 7 werkdagen
Het overwicht van Merlot verklaart de donkere kleur van de wijn. Als aroma's ontdekt u direct rood fruit met eikenhouten en kruidige tonen. De wijn begint krachtig en vol in de mond, met een prachtige tanninestructuur en hij onthult een lange, frisse afdronk. Deze wijn is enkel per kist te koop. Deze wijn is nu een grand cru classé geworden.
4,1/5 bij Vivino
Serveren bij:
Deze wijn past perfect bij eendenborst, lamsrack, entrecote, .... Open deze wijn graag enkele uren voor u deze serveert. Deze wijn decanteren/karaferen mag zeker!Serveer op 18°C.
Bewaring:
Deze is nu net op dronk maar nog te bewaren in de kelder tot 2035 dus er nog even tijd. De wijn zal ook verder evolueren waarbij geuren zoals toast, ceder, vanille, champignon, ... meer aanwezig zullen worden.
Extra informatie:
De typische Saint-Émilion-wijn van het kalksteenplateau
Een oud landgoed, terroir van hoge kwaliteit en expertise op het gebied van wijnbereiding van de wijnstok tot de fles zorgen voor de goede reputatie van de wijnen die in Château Tour Baladoz worden geproduceerd. Deze wijnen worden gekenmerkt door hun aanhoudende frisheid en mineraliteit, die hun terroir tot uitdrukking brengen.
Vinificatie en veroudering
Na een koude maceratie vóór de gisting, wordt de wijn 15 tot 30 dagen op de schil bewaard in betonnen en roestvrijstalen vaten van verschillende groottes voor een verfijnde fermentatie per perceel. Elke operatie wordt uitgevoerd volgens de vintage en druiven, en alle vaten worden onafhankelijk geanalyseerd. De toegepaste methoden worden bepaald door de druiven te proeven en de toestand van de wijngaarden te beoordelen, en vervolgens het sap te proeven.
De wijnen rijpen 15 tot 20 maanden in Franse eikenhouten vaten van 10 verschillende kuiperijen, waarvan 70% nieuwe vaten.
Mineraliteit zeer herkenbaar:
Deze wijnen worden geproduceerd op de beste terroirs van kalksteen in de appellatie St Émilion (30 tot 50 meter bovengrond op de moederrots). Het is daarom niet meer dan normaal dat ze de mineraliteit van hun terroir tot uitdrukking brengen.
Alle wijnstokken op het plateau zijn geplant op 2 of 3 niveaus van steengroeven die zich uitstrekken tot 11 meter onder de grond. Tijdens onze ondergrondse expedities is het niet ongewoon om clusters van wijnstokwortels te ontdekken die de vochtigheid van de lucht op rotsen 8-10 meter onder het aardoppervlak opvangen.
Terwijl 70% van de wijnstokken op het plateau is geplant, wordt de resterende 30% op steile hellingen in een kleine vallei verbouwd, wat de rijke diversiteit van het terroir weerspiegelt. Dit varieert van pure kalksteen tot mergelkalksteen kenmerkend voor de Champagnestreek tot tufsteen tot veelkleurige kleigronden (rode klei, klei-kalksteen en zelfs blauwe klei, kenmerkend voor de Pétrus-wijngaard).