Leth Pinot Noir reserve |-| schitterend Pinot Noir van een tophuis

14,99

Excl. BTW: 12,39

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Pinot-noir-Leth
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Volumekorting

Totaal van bestelling Prijs per product
6 of meer 14,50

Omschrijving

Een prachtige Pinot Noir recht uit Wagram Oostenrijk. Dit is een top wijnbouwer. De wijn is kersenrood van kleur. In de neus vooral kers, rode bessen en wilde aardbeien met een mengeling van kruiden. In de mond fluweel zacht met een lichte geroosterde toets en zeer sappig. Een echte topper voor een correcte prijs. Deze wijn wordt 12-18 maanden opgevoed in geselecteerde bourgondische eiken vaten.

Serveren bij:
Deze wijn past perfect bij klein wild zoals een fazant, bosduif of een patrijs. Deze wijn zomaar drinken is natuurlijk ook mogelijk of voor een kaasschotel met roodbacterie kazen. Daarnaast alle gerechten met een champignon saus zal hij ook zeer goed bij staan. Serveer  op 16°-18C. 

Bewaring:
Deze wijn is nu zeker al lekker echter kan deze wijn ook een 10-tal jaar bewaard worden. Hij zal verder zachter worden en meer champignon en bosgeuren ontwikkelen.

Extra informatie:
Sinds 25 jaar doet de familie Leth aan ecologisch verantwoorde wijnbouw door geen herbiciden te gebruiken en de chemische plantbescherming tot een minimum te beperken. Dank zij de specifieke Lössbodem is het niet nodig te irrigeren, bodembedekking met gras houdt de bodem gezond en maakt bemesting overbodig. De oogst gebeurt uitsluitend manueel met strikte sortering, alleen de beste druiven worden gebruikt voor de topwijnen.
De wijn rijpt gedurende 2.5 jaren op fles vooraleer deze verkocht kan worden. 
De Pinot Noir druif groeit hier op diepe löss bodem (sediment van de Donau rivier), met een zeer hoog gehalte kalksteen.
Meer info op: http://www.weingut-leth.at/en/wine/pinot-noir/

Erkenning:

Deze wijnproducent verkiest om niet deel te nemen aan de vele wijnconcours. Echter te vermelden is  dat Weingut Leth in « Hugh Johnson’s Wijngids » en in « Larousse Wijn Encyclopedie » geciteerd wordt als één van de betere producenten van de streek.


Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Afbeeldingen (1)