Château de la Gardine - Chateauneuf du Pape 2015

37,34

Excl. BTW: 30,86

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
chateau-de-la-gardine-chateauneuf-du-pape

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Kwantumkorting

Totaal van bestelling Prijs per product
6 of meer 36,48

Omschrijving

Deze wijn is een schoolvoorbeeld van concentratie. De neus is werkelijk schitterend: zwarte vruchten, exotische specerijen, cacao. Het perfecte huwelijk tussen power (zwart zoethout) en finesse (viooltjes). De aanwezigheid van fluweelzachte tannines voorspellen een mooie toekomst. Een super mooi eindejaarscadeau als je het mij vraagt. Onderaan deze fiche kunt u de verschillende quotaties zien van deze wijn.
  
Serveren bij:
Deze wijn past perfect bij een wildgerecht. Open deze wijn graag enkele uren voor u deze serveert. Deze wijn decanteren/karaferen mag zeker!
Serveer  op 18°C. 


Bewaring:
Kan nog zeker jaren bewaard worden. Zal ook nog verbeteren doorheen de jaren. Is nu op dronk de 2015 maar ik zou deze persoonlijk pas in 2020 voor de eerste maal proeven.

Extra informatie:
Als belangrijk historisch erfgoed binnen de appellatie, is Château de la Gardine het schitterende resultaat van een ontmoeting tussen mens: Gaston Brunel, en terroir: Châteauneuf-du-Pape. Gaston Brunel liet aan zijn nakomelingen een prachtig patrimonium
na om te beheren en om zowel in Frankrijk als in de rest van de wereld grote faam te genieten. Generatie na generatie werden hier schitterende wijnen voortgebracht, met respect voor natuur en terroir. Vandaag exploiteren Marie-Odile, Maxime, Patrick en Philippe Brunel, met dezelfde passie als hun voorvader, dit 102 ha grote wijndomein in het hart van de Côtes du Rhône.

Deze Côtes du Rhône is afkomstig van wijngaarden uit het noordelijke gedeelte van de Rhône-vallei, waar de Grenache-druif de meerderheid van de druiventeelt uitmaakt.


Prijzen:

 • 90-92 Robert Parker CDP Cuvée Tradition 2013
  "One of the top 2013s". Notre Châteauneuf du Pape Cuvée Tradition reçoit un magnifique 90-92.
 • 16.5/20 Jancis Robinson Châteauneuf Tradition 2013
  Une très belle note pour notre Châteauneuf du Pape cuvée Tradition.
 • 16/20 Bettane Desseauve Châteauneuf Tradition 2013
  Une très bonne note et le coup de cœur pour notre cuvée phare.
 • 91 The Wine Cellar Insider Châteauneuf Cuvée Tradition 2013
  "Lush, forward, round and fruity with a peppery, thyme accent that really shines with all the kirsch. The wine was made from a blend of 65% Grenache, 15% Mourvedre, 15% Syrah and 5% Muscardin."
 • 92/100 dans Le Magazine du Vin Jan-Fév 2015
  Notre Châteauneuf du Pape cuvée Tradition rouge obtient un beau 92/100 dans le Magazine du Vin Jan-Fév 2015.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Afbeeldingen (1)