Stettener Weingut am Stein Trocken

14,75

Excl. BTW: 12,19

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Stettener weingut an Stein
Levertijd:
7 werkdagen

Volumekorting

Totaal van bestelling Prijs per product
6 of meer 13,50

Omschrijving

U ruikt witte bloesems, perzik, abrikoos, doorspekt met mineraliteit Een mooie ronde structuur met een levendig karakter en een zacht kantje. Dit is een wijn die zeer goed in balans is en een zeer lange afdronk heeft.
E
en echte aanrader voor deze prijs!

Serveren & bewaren: 
Serveren rond 10° C. Zal uitstekend lekker zijn bij raclette maar kan ook bij visgerechten of om zomaar van te genieten. 
Deze wijn is bedoeld om jong te drinken. Kan eventueel wel nog enkele jaren bewaren.

Extra informatie:
Dit is een wijn van VDP Erste lage als kwaliteitsaanduiding. Erste lage zijn eersteklas, uitstekende wijngaarden, die een specifiek karakter hebben met optimale groeiomstandigheden. Het is bewezen dat lange-termijn wijnen worden geproduceerd met een hoge kwaliteit. De druiven moeten met de hand selectief worden geplukt. De maximale opbrengst is hierbij 60hl/ha. Een duurzame kwaliteit met een onafhankelijk karakter

De Inner bar van Würzburg, waar de druiven groeien, ligt in een steile vallei aan de zuidkant van de voormalige bisschoppelijke residentie "Marienberg". Het uitgangsmateriaal voor Weinbergsboden is de middelgrote shell kalk, een Sedimentsgesteente van kalkalgen en mosselen. De gronden van klei en kalksteen zijn gevormd over miljoenen jaren en die dragen bij met het feit dat de grond een goede warmteopslag heeft. De steenachtige, zwakke zweitonige klei is diepgaand en heeft een goede humus en afwatering. Dit leidt tot een evenwichtige beschikbaarheid van nutriënten voor de wijnstokken. De wind-beschermde positie en de invloed van het microklimaat zorgen voor een optimale rijping van de Riesling druiven.

Er worden hier een 250.000 flessen per jaar gemaakt.

Reviews:

Gault Millau 2016: 87 punten

 

Een reclamefilmpje gemaakt door ARTE:

Beoordelingen (1)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Afbeeldingen (1)