Pouilly-Fuissé Francois Martenot - Grand vin de Bourgogne

18,80

Excl. BTW: 15,54

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Pouilly-Fuissé Francois Martenot
Levertijd:
14 dagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Volumekorting

Totaal van bestelling Prijs per product
6 of meer 18,25

Omschrijving

Een schitterende licht gouden schijn bij deze Grand vin de Bourgogne. Als aroma's complexe fruitige geuren met een hint van cachewew noten, lichte eik door de opvoeding van de wijn en een mooi boucket van bloemen. In de mond zeer zacht en aangenaam met een filmend karakter. Een klasse wijn van de hand van een maker die van aanpakken weet uit één van de meeste prestigieuze regio's van Frankrijk. 

Serveren:
Lekker bij schaaldieren zoals een kreeft belle-vue. Evengoed bij een lekker foie gras of een kaasschotel met geitekaas. Daarnaast ook een wijn om zomaar een glaasje te drinken maar vooral om van te genieten.
Serveer rond de 14°C om het volledige aromatische potentieel los te laten en open deze wijn minimum een half uurtje op voorhand.


Bewaring:
Deze wijn is te bewaren maar niet meer dan een jaar of 8.

Extra informatie:
Zeer recent is het wijnhuis Francois Martenot een onderdeel geworden van de grote wijn groep GCF groep die actief is over

gans Frankrijk.

Het huis François Martenot uit Beaune gesticht is 1922 en is een grote specialist in het maken van uitstekende Bourgogne wijnen.

Niet alleen Pouilly-Fuissé maar ook Meursault en de Grand crus en premiers crus behoren tot hun terroirs. 

Geschiedenis: François Martenot Huis gelegen in het hart van de Bourgogne bestaat sinds de 19e eeuw, beroemd om zijn oorsprong onder de naam Clos de Vougeot, eigendom van Léonce Bocquet. Het meest charismatische lid van het gezin diende voor Napoleon en is beloond voor zijn moed en patriottisme.

Ligging: Maison François Martenot ligt zeer dicht bij Beaune regio, de hoofdstad van de Bourgogne wijnen, in het hart van één van de mooiste wijngaarden van Frankrijk. Tussen Auxerre en Macon biedt de Bourgogne trots enkele van de meest prestigieuze AOP's ter wereld aan.

L’histoire de la Maison François Martenot remonte au début du 20e siècle lorsque Lucien Gustave Martenot acquiert un domaine de 10 ha à Savigny-les-Beaune. Ce domaine avait été créé en 1859 par Monsieur Léonce Bocquet, alors unique propriétaire du Château du Clos Vougeot, et fervent défenseur de la Bourgogne et de son héritage culturel.

Mademoiselle Charlotte Martenot avec un charisme féminin rayonnant, assurera à la mort de son père la conduite de cette entreprise dont la notoriété allait grandissante. Ainsi, à travers les générations, la Maison François Martenot, digne héritière de ses illustres fondateurs, a étendu ses activités à l'ensemble des appellations de Bourgogne et du Beaujolais.

En ce début de 21e siècle, les vins de notre Maison sont désormais distribués dans de nombreux pays par des importateurs, des cavistes, des restaurants, mais également par des chaînes de supermarchés ou grands magasins.

 

 ​

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Afbeeldingen (1)