Domaine du vieux télégraphe

62,00

Excl. BTW: 51,24

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
domaine_vieux_telegraphe_2016
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Volumekorting

Totaal van bestelling Prijs per product
6 of meer 59,99

Omschrijving

Deze wijn is een schoolvoorbeeld van concentratie. De neus is werkelijk schitterend: zwarte vruchten, peper, kruiden, leder, koffie, hout, exotische specerijen, cacao. Het perfecte huwelijk tussen power (zwart zoethout) en finesse (viooltjes). De aanwezigheid van fluweelzachte tannines en ook de aanwezigheid van zuren voorspellen een mooie toekomst. Een super mooi eindejaarscadeau als je het mij vraagt zeker omdat deze fles best nog even bewaard blijft. Het is een geschenk om te tonen dat je echt iemand waardeert. Onderaan deze fiche kunt u de verschillende quotaties zien van deze wijn. Dit is een wijn die tot de verbeelding spreekt. Behoort tot de 100 beste rode wijnen van de wereld. Sorry enkel beperkt verkrijgbaar. Andere jaargangen volgen maar liggen nu nog te rijpen, contacteer ons voor meer informatie.
  
Serveren bij:
Deze wijn past perfect bij een wildgerecht. Open deze wijn graag enkele uren voor u deze serveert. Deze wijn decanteren/karaferen al naar gelang de leefdtijd van de fles mag zeker!
Serveer op 17°C. 


Bewaring:
Kan nog zeker 20 jaar en meer bewaard worden. Zal ook nog verbeteren doorheen de jaren. Deze wijn uit 2016 is op dronk en ik zou van bv een aankoop van 6 flessen zeker al ééntje proeven maar op zijn best is hij nog niet.

Extra informatie:
Deze wijn wordt gemaakt van wijnstokken van minstens 70jaar oud. Hoe ouder een wijnstok hoe diepgaander de smaak maar hoe minder druiven de druivelaar produceert. De druiven worden uiteraard manueel geoogst en worden 3x gesorteerd naar kwaliteit toe. Daarna een fermentatie van 30-40 dagen waarna de wijn verhuist enerzijds naar eiken vaten en anderzijds naar een inox tank. De opvoeding van de wijn is 22 maanden op een houten vat van 60 hectoliters. De wijn wordt hierna gebotteld zonder gefilterd te worden hierdoor kan de wijn zeer goed ouderen maar is er ook veel besinksel aanwezig.
De geschiedenis van deze wijn gaat terug tot het jaar 1891 toen de famillie in het dorp Bédarrides een stuk land (Le Crau) doorgaf aan de zoon Hippolyte. Dit stuk grond werd beschauwd als het slechtste stuk om te bewerken omdat er zoveel keien liggen.
Er groeiden daar reeds enkele wijnstokken die tot de 14de eeuw teruggaan. De zoon heeft het zware werk toen gedaan om het volledige stuk grond met wijnranken te voorzien. Er werd toen reeds goede wijn gemaakt al was er van echte wijnkennis toen weinig sprake. Pas na de tweede wereldoorlog is het wijndomein op de wereldkaart gezet met de Vieux Télégraphe wijn. Tot op de dag van vandaag wordt er hier wijn van uitzonderlijke kwaliteit gemaakt.

Via deze link kunt u nagaan hoe andere sommeliers over de jaargang 2016 spreken: (kies uw jaargang en de reviews komen te voorschijn)
http://vieux-telegraphe.fr/infos-millesimes

Prijzen:

  • Wine Advocate 94-96
  • Decanter 93
  • Jebdunnunck.com 97
  • Wine Advocate (tweede tasting): 98
  • James Sucling: 72ste plaats in de wereld
  • Sommeliers international: Commentaar op de wijn: un flacon mythique.
  • ...

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Afbeeldingen (1)