Chateau La Croix Davids Tradition |-| soepele klassieke Bordeaux met rijpings potentieel

9,99

Excl. BTW: 8,26

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Chateau_La_Croix_Davids_Tradition
Levertijd:
7 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Volumekorting

Totaal van bestelling Prijs per product
6 of meer 9,30

Omschrijving

Een mooie donkerrode Bordeaux wijn. Gemaakt uit hoofdzakelijk merlot en cabernet sauvignon met een beetje Malbec. In de neus een kruidige wijn met mooi vol zwart fruit en een vleugje vanille. In de mond komt er een mooie traditionele bordeaux die vol en tegelijk zacht is. Deze wijn kan jong gedronken worden waarbij de nadruk op het fruit zal liggen. Bewaar je deze wijn dan komt de opvoeding van deze wijn sterker naar voor. Deze wijn heeft 1 jaar op eiken vaten gerijpt. Deze wijn is slechts in beperkte oplage gemaakt door de familie Meneuvrier. Zeker een grote wijn voor een zeer mooie prijs.
 
Serveren:
Perfect bij stevige gerechten op basis van rood vlees (rund, sappig lamsvlees). Na de nodige flesontwikkeling kan er ook gecombineerd worden met sappig kalfsvlees, gevogelte en kruidige groenten/rijst of pastagerechten zonder vlees.
Voor de visliefhebbers: geroosterde vis met een vaste structuur, overgoten met olijfolie en ingewreven met Provençaalse kruiden en grof zeezout. Gebraden lamsschouder met bonenkruidtapenade saus en kruidig geroosterde pompoen. Kan ook zeer goed dienen bij een BBQ, wild (dan opdienen rond de 18°) maar ook bij zachte kazen.
Serveer rond de 16°C voor de jonge versie, iets warmer wanneer de fles een aantal jaren heeft gerijpt. 


Bewaring:
Deze wijn wordt jong gedronken maar kan ook in de kelder bewaard worden om verder te rijpen.


Extra informatie:
Aan  het einde van de Franse Revolutie werd Château LA CROIX-DAVIDS in beslag genomen en verkocht aan een belangrijke inwoner van Bordeaux. Rond 1800 werd het overgenomen door de familie CAVIGNAC-BIROT, de voorouders van de huidige eigenaar. 
Het is dus een lange rij van wijnbouwers die LOUIS MENEUVRIER voorgingen en die de knowhow van opeenvolgende generaties wisten door te geven. 
Château LA CROIX-DAVIDS profiteert van een uitstekende geografische oriëntatie. Op een van de hoogste plateaus van de appellatie, met een terroir van klei en kalksteen, genieten de wijnstokken geduldig van de zon.
De druivensoorten die de totale oppervlakte van de wijngaard uitmaken zijn: Merlot Noir (70%), Malbec (20%) en Cabernet Sauvignon (10%)
“ Doortrokken van dit verleden, cultiveer ik nu een wijngaard van 22 hectare. De zorg voor kwaliteit, de verbetering van het product en het respect voor het unieke terroir van LA CROIX-DAVIDS leiden mijn werk. Met de huidige communicatiemiddelen kan ik het domein nieuw leven inblazen door onze knowhow en onze culturele evenementen met u te delen. "

http://www.chateau-la-croix-davids.com/bienvenue 

Het château la Croix-Davids is opgericht op een van de hoogste hoogvlaktes van Lansac, dichtbij de stad Bourg-sur-Gironde. Haar wijngaard, gelegen in het hart van de Wijngaarden van Bourg, strekt zich over 40 hectares uit. De wingerd is in de regio na de voltooiing van de romeinse verovering geplant, ofwel ongeveer rond de helft van de eerste eeuw voor Jezus-Christus. Volgens sommige auteurs, dateert een deel van de wijngaard van het château la Croix-Davids uit dezelfde periode.
De lemen-kalk bodem en de nabijheid van de Girondse trechtermonding zijn altijd gunstig voor de wijngaardkweek geweest, de helling van de wijngaarden verzekert een ideale natuurlijke afvoer. Dit zo bijzondere microklimaat, bestempeld aan het einde van de winter en in de lente door zachtheid, gevolgd door zeer zonnige zomers, bevordert een optimale rijpheid lang voor de eerste herfstnevels. Deze natuurlijke beschikkingen hebben altijd van Bourgeais, en vooral van Lansac, een van de oudste wijnregio's van Bordeaux gemaakt. Het is in deze omgeving dat het potentieel en de rijkdom van de wijnen afkomstig uit deze fantastische streek zich uiten.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Afbeeldingen (1)